Писмо от българския премиер Бойко Борисов до президента на САЩ

...
Писмо от българския премиер Бойко Борисов до президента на САЩ
Коментари Харесай

Каракачанов предаде писмо от Борисов за Тръмп

Писмо от българския министър председател Бойко Борисов до президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп връчи военният министър Красимир Каракачанов при визитата си в Съединени американски щати, оповестиха от Министерството на защитата.

Каракачанов е на едноседмична. От българска и от американска страна бе подчертана основната роля на срещата сред премиера Борисов и президента Тръмп преди година за задълбочаване на стратегическия разговор сред България и Съединени американски щати.

Първата среща на българския министър бе с Маркус Томи , шеф по НАТО и европейските стратегически въпроси в Съвета за национална сигурност към Белия дом . По време на диалозите е дадена висока оценка за двустранното съдействие сред България и Съединени американски щати в региона на защитата.

Това бе първата от поредицата срещи на почналото през днешния ден, 5 октомври, работно посещаване на министър Красимир Каракачанов в Съединени американски щати .

Обсъдена бе и тематиката за евроатлантическата интеграция на Западните Балкани и беше подчертана ролята на България като генератор на сигурност и непоклатимост в района.

" Някои от страните на Западните Балкани би трябвало да извървят своя път, като покрият изцяло критериите за участие в Европейски Съюз и изпълнят своите отговорности в границите на двустранните си контракти с други страни от района ", акцентира министър Каракачанов.

" В умозаключение той уточни значимостта на Европейския съюз и НАТО в региона на сигурността и защитата, като категорично акцентира възходящата роля на двустранното съдействие със Съединени американски щати в подтекста на нарасналите опасности за сигурността в региона на Балканите, Черно море и Близкия изток ", се споделя в информацията от военното министерство.

На срещата от българска страна участваха началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов , заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов , шефът на дирекция " Отбранителна политика и обмисляне " на Министерството на защитата бригаден военачалник Радостин Илиев и шефът на дирекция " Връзки с обществеността и протокол " на Министерството на защитата Александър Урумов .

Каракачанов се срещна с представители на управлението на " Локхийд Мартин " , на която бе разисквано осъществяването на контракта за доставка на Ф-16 . От страна на " Локхийд Мартин " бе очебийно, че индустриалният развой върви според подписания контракт. Заявена бе и готовността за продължение на съдействието в процеса на рационализация на Въоръжените сили на Република България.

Предстоящите срещи на военния министър са в Пентагона с министъра на защитата Марк Еспер, както и в Сената и Държавния департамент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР