Писмо, написано на борда на кораба Титаник, беше продадено на

...
Писмо, написано на борда на кораба Титаник, беше продадено на
Коментари Харесай

Продадоха на търг писмо от Титаник за рекордна сума

Писмо, написано на борда на кораба " Титаник ", беше продадено на търг във Англия за рекордните 126 хиляди паунда, заяви Ройтерс. Това е едно от последните известни писма, които са оживели след трагичното поглъщане на именития транспортен съд през 1912 година Купувачът е английски колекционер, чието име не се загатва.

Това е единственото писмо, написано на самия транспортен съд " Титаник ". То е останало във водата и по този начин носи раните от трагичното поглъщане в студения Северен Атлантик, съобщи Андрю Олдридж от аукционната къща във Англия.

Авторът на писмото е роденият в щата Минесота търговец Александър Оскар Холверсън , който е пътувал в първа класа. Той написа до майка си за усещанията си от кораба, приказва за срещата си с милионер на борда и приключва с думите: " Ако всички се движи по проект, ще пристигнем в Ню Йорк в сряда сутринта ". Това е единствено ден преди трагичния конфликт с айсберга, довел до потъването на английския лайнер. Холверсън е измежду 1500-те пасажери, които умират.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР