Писмо, намерено в джобна книга на загинал при потъването на

...
Писмо, намерено в джобна книга на загинал при потъването на
Коментари Харесай

Писмо, написано на "Титаник", беше продадено за 166 хил. долара

Писмо, открито в джобна книга на умрял при потъването на " Титаник " пасажер, беше продадено за рекордна за сходна кореспондеция сума на търг във Англия, съобщи Ройтерс.

Анонимен колекционер е купил скъпия лот за 126 000 лири (166 000) $. Организаторите на търга " Хенри Олдридж енд сън " в Дивайзис чакаха за него да бъде платена сума от порядъка на 80 000 лири (105 000 долара).

Писмото е едно от последните, за които е известно, че са " оживели " от нещастието и към момента носи " петната " от времето, прекарано в Атлантическия океан . Това, което го прави още по-ценно за колекционерите, е че е написано на 13 април - ден преди обреченият транспортен съд да удари айсберг.

Автор на писмото е Александър Оскар Холверсън - сполучлив търговец, който пътува дружно със брачната половинка си Мери Алис в първа класа. " Ако всичко е наред, ще пристигнем в Ню Йорк в сряда сутринта ", написа Холверсън до майка си.

В кореспонденцията той разказва и усещанията си от превъзходния транспортен съд и споделя положителни усещания от храната и музиката.

Холверсън споделя също какво е чувството да се намира на борда с един от най-богатите хора в света по това време - Джон Джейкъб Астор IV , който също пътува със брачната половинка си. " Той по нищо не се разграничава от останалите, макар че има милиони, и двамата седят с нас на палубата ", написа синът до майка си.

Милионерът, както и създателят на писмото са измежду над 1500-те починали . Мери Алис, брачната половинка на Холверсън, оцелява.

Писмото е препоръчано за обмен от фамилията на Холверсън.

Досегашният връх за " оживяла " коресподенция от " Титаник ", подложен през април 2014 година за писмо, написано часове преди корабът да удари айсберг, беше 119 000 лири (157 000 долара), напомня Би Би Си.

Сред останалите лотове, продадени на търга, са връзка ключове на един от стюардите в първа класа и две непубликувани до момента фотоси на " Титаник " , за които са платени надлежно 76 000 лири (100 000 долара) и 24 000 лири (31 000 долара). -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР