Писмо на британския писател и филолог Джон Роналд Руел Толкин

...
Писмо на британския писател и филолог Джон Роналд Руел Толкин
Коментари Харесай

Писмо на Толкин бе продадено на търг за над 20 000 щатски долара

Писмо на английския публицист и лингвист Джон Роналд Руел Толкин (1892-1973), в което той се съпоставя с хобит, е продадено на търг в Ню Йорк за съвсем 20 500 щатски $, заяви ТАСС, базирайки се на информация от уеб страницата на аукционна къща " Бонъмс ".

От описанието на лота излиза наяве, че писмото на Толкин е изпратено на 28 юни 1955 година до почитателка, която първа изпратила утвърдителен отзвук за романа му " Властелинът на пръстените ". " Това е удивително писмо, в което той разказва себе си като хобит и споделя за уморителната работа по писането на шедьовъра ", се показва в информацията на тръжната къща.

В писмото Толкин отбелязва, че би желал да живее на безлюдно място, само че заради своята " плашливост и липса на податливост към завършения ", вероятността да се откаже от нормалната си храна и тютюн не му предизвиква нищо друго, с изключение на безпокойствие.

" Това доста припомня на описанието на занимания ", споделя писателят, като в същото време акцентира, че не може " да се преструва, че е считан за един от тези измислени герои ". В писмото създателят на " Властелинът на пръстените " също по този начин отбелязва, че работата върху романа е била като " нанагорнище на планина в тежки ботуши против мощен вятър в тъмното ".

Писмото беше продадено в четвъртък на неназован покупател за 20 480 щатски $ при оценка сред 10 000-15 000 щатски $. На търга бяха продадени още три писма на Толкин на обща стойност над 48 000 щатски $.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР