Писмо до премиера Бойко Борисов депозира днес Христо Иванов в

...
Писмо до премиера Бойко Борисов депозира днес Христо Иванов в
Коментари Харесай

Христо Иванов: Борисов, изпълни си ангажимента

Писмо до премиера Бойко Борисов подава през днешния ден Христо Иванов в Министерски съвет с апел да извърши обещанието си от преди месец и да разпореди публикуването на ревизионните актове, издадени на „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД.

В изказването си при подаването на писмото Иванов разяснява, че точно в тези два ревизионни акта счита, че се съдържа отговор на дългогодишните подозрения за това, че с разнообразни счетоводни операции Лукойл е укривал или не е заявил облага. На база на това са спестени налози от близо 1 милиарда лв.. Публичното обявяване на ревизионните актове ще даде отговор на това дали тези подозрения са основателни или не.

Христо Иванов разяснява и днешното изявление на Борисов, в което той го назовава цар на задкулисието:

“Аз не бих го нарекъл него цар на задкулисието, само че бих го нарекъл сега основен аргатин на почетния ръководител на задкулисието Ахмед Доган и на действителния деспот в българското задкулисие Делян Пеевски. Това е действителността на задкулисието сега. Това задкулисие има съответни схеми, съответни способи, по които действа, и не сме се заели една по една тези схеми да ги чистим. Едно от нещата, които ще създадем през днешния ден, е точно въпросът за ролята на Лукойл в това задкулисие и да създадем крачка към неговото изчистване”.

Относно предложенията на Борисов за нова Конституция Иванов съобщи, че в тях не се включва промяна в прокуратурата и по този метод той обслужва запазването на статуквото във връзка с основния прокурор и да обслужва ползите на Пеевски и сараите, тъй като най-ценният инструмент на Пеевски и на сараите е основният прокурор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР