Писма с обещания за по 5000 евро месечно за служба

...
Писма с обещания за по 5000 евро месечно за служба
Коментари Харесай

5000 евро месечно, ако се биеш в Украйна?


Писма с обещания за по 5000 евро месечно за работа в Чуждестранния легион в Украйна се популяризират в Германия.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8555
В тях се твърди, че се набират претенденти за Чуждестранния легион, които да се бият против съветската войска в Украйна.  " Украинското консулство не е изпращало такива писма ", увери представителят на външното министерство в Киев Олег Николенко. Според него става дума за елемент от дезинформационна акция против Украйна.

Дипломатът показа сканирано писмо, получено от мъж от немския град Камп-Линтфорт в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Като адресант е посочено Генералното консулство на Украйна в Дюселдорф. В писмото се оферират 5000 евро месечно за работа в легиона, а при случай на гибел на военния - и 100 000 евро обезщетение за роднините.

Официално войниците на фронта в Украйна получават равностойността на към 2400 евро. На военнослужещите, наети от чужбина, се оферират същите условия като на украинците, пише DW.

В Германия е планувано наказване от 5 години затвор за тези, които вербуват немски жители за работа в непозната войска. Полицията е била осведомена за случаите.  " Службите за сигурност проверяват този въпрос ", съобщи представител на полицията в Дюселдорф. 

От края на февруари Украйна се бори против съветската инвазия. Така нареченият Чуждестранен легион беше основан от президента Володимир Зеленски след началото на войната. Твърди се, че в състава му влизат няколко хиляди чужденци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР