Писма до общините за малките летища е изпратило Министерство на

...
Писма до общините за малките летища е изпратило Министерство на
Коментари Харесай

Събев сезира общините за малките летища, иска свързаност с други държави

Писма до общините за дребните летища е изпратило Министерство на превоза и известията (МТС), сподели министър Николай Събев пред Комисията по превоз в Народното събрание. Стана ясно, че той се среща с кметовете на общините, с цел да се разиска бъдещето на летищата. Писмо е изпратено към този момент до община Бургас за летище Равнец, защото там желаят да бъде построен фотоволтаичен парк върху пистата, само че притежателят е частен, задействал е процедурите и има спор на ползи сред страната и общината. " Ако сложим болтове - завършваме с пистата ", сподели Николай Събев и посочи, че МТС ще откаже, само че не е ясно дали ще има резултат.
 Държавата си желае летищата в Равнец и Русе
Държавата си желае летищата в Равнец и Русе

Това е част от целенасочената политиката за възобновяване на активността на дребните районни летища в страната

Малките летища би трябвало да стартират да действат, ще се разгласи ясна и обществена процедура и който дойде-дойде, в случай че има за карголетище, за какво да не увеличим свързаността с други страни , сподели той. Николай Събев разгласи, че ще се пишат писма до кметовете за летищата в Сливен, Стара Загора, Русе. " Ако желаят от общината летището да работи, би трябвало да работи на концесия, а освен общински оператор, би трябвало да има смяна в закона, аз съм първият съперник, тъй като смяната ще е лобиране за ползи, а един закон би трябвало да има дълготрайно деяние ", уточни Събев.

Относно концесия на пристанище " Варна " Николай Събев разяснява, че сега се разискват тактики за концесия на гари, пристанища, летища . " В каква поредност ще се случи " - той не знае. Министърът обаче увери, че се среща с представители както на пристанище " Варна ", по този начин и на пристанище " Бургас ". След всички срещи се чака да има публично разискване, с цел да се реши развиването.
 Предложение за цех за зелен водород в „ Равнец “ поставя завършек на карго летище?
Предложение за цех за зелен водород в „ Равнец “ поставя завършек на карго летище?

Концесията е била в проекта на държавното управление на Кирил Петков

В умозаключение министърът на превоза разгласи, че след комисията има среща с представители на телекомите и ще ги убеждава, че никой в никакъв случай не е имал желание да прави държавен телеком .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР