Пищният бал Met Gala е ежегодно събитие, на което най-известните

...
Пищният бал Met Gala е ежегодно събитие, на което най-известните
Коментари Харесай

Българска следа на червения килим на Met Gala 2021

Пищният бал Met Gala е годишно събитие, на което най-известните представители на артистичната промишленост и заниманията се събират за най-новата галерия в музея на изкуствата " Метрополитън ", намиращ се в Ню Йорк. За пръв път то се организира през 1984 година като средство за събиране на пари за новосъздадения институт по костюми и отбелязване на откриването на годишната му галерия, написа life.dir.bg.

След една година спиране поради ковид, завръщането на блестящото събитие донесе не малко изненади. Едни от най-нестандартните тоалети бяха на Ким Кардашиян и Lil Nas Х.

Друго по-интересно е, че тази година Met Gala не мина без българско присъединяване. Дизайнерът Димитър Милчев работи за стилната къща Iris van Herpen и е взел участие в основаването на роклята на актрисата и певица Хейли Стейнфилд, с която тя се появи на аления килим.

Тоалетът е с название Magnetosphere и е юридически цели 640 часа. Роклята e изисквала комплицирана ръчна работа и внимателен метод поради дантелата. Тя е направена в съдействие сред стилната къща Iris van Herpen и художникът Роган Браун.

Самата актриса показа, че Iris van Herpen прави изкуство, а за нея е чест да носи една дребна част от техните произведения.

Това надалеч не е първото присъединяване на стилната къща на Met Gala. Те стоят зад тоалетите и на други звезди минали по аления килим.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР