Пишман бизнесмен и председател на ортопедична лекарска комисия от Пловдив

...
Пишман бизнесмен и председател на ортопедична лекарска комисия от Пловдив
Коментари Харесай

Схемата Професия болен донесла над 100 000 лева на находчив бизнесмен и лекар

 Пишман предприемач и ръководител на ортопедична лекарска комисия от Пловдив измислиха скандална скица, с която източиха над 100 000 лв. от фонд " Държавно публичен обезпечаване " – Национален осигурителен институт, съобщи репортер на Plovdiv24.bg . Подробности по скандалния случай оповестиха преди минути заместник-районният прокурор на Пловдив Румяна Зайкова – Калеева, шефът на МВР-Пловдив ст. комисар и Димитър Пехливанов, прокурор от Районна прокуратура – Пловдив.

Схемата е следната – през 2017 година предприемачът записал компания в град Харманли и наел небогати българи от Северна България, като им заречен солидни заплати. Те подписали контракти с него, само че по този начин и не почнали да работят. Вместо хонорари получавали оправдания, че нямало работа все още. Някой от тях получили дребни суми на ръка. Пари за осигуровки не били внасяни, като по този начин компанията задлъжняла с 60 000 лв..

В същото време техният началник пристигнал в Пловдив, където се срещнал с негов другар - ръководител на ортопедична лекарска комисия в едно от пловдивските ДКЦ-та (комисията работи от 2004 година).

След това почнало издаването на болничните и амбулаторните листове. Никой от чиновниците не е бил на обзор, само че всички получавали сложни за доказване диагнози и оптимален брой болнични. Според един от очевидците на следствието е " по мъчно карта за градския превоз да зи извадиш, в сравнение с болничен в тази комисия “.

Управителят на компанията получил 54 000 лв. от болнични, единствено тъй като се осигурявал в личното си сдружение, като дори на плащал осигуровките. Останалите чиновници са получили 76 000 лв. обезщетение.

В един миг от Национален осигурителен институт се усетили, че нещо не е наред и подали сигнал до обвиняването. Във връзка с това през вчерашния ден е била извършена профилирана полицейска интервенция – тествани са 5 адреса, конфискувани са здравна докуметация, флашки, компютри и МПС.

Председател на ортопедична лекарска комисия е бил арестуван, само че е пуснат под гаранция от 30 000 лв..

Шефът на сдружението сега се укрива и е разгласен за общодържавно търсене.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР