Пише го на малка табела. На входа на село Долна

...
Пише го на малка табела. На входа на село Долна
Коментари Харесай

Огромна Заплаха За Премиера На България Бойко Борисов! Информацията Дойде От Много Важно Място!

" Пише го на дребна табела. На входа на село Долна баня, в центъра на България, хотел „ Никол “ е получил европейски средства за създаване на басейн с термална вода и конферентна зала. Официалният бенефициент на средствата е българска компания, която ръководи това място за настаняване. Но на проверяващия публицист Атанас Чобанов са нужни единствено няколко клика с цел да откри, че същинският притежател на мястото в действителност е… кметът на общината, и че хотелът се ръководи от снаха му ", написа френското издание.

Според " Льо Монд " " жонглирайки сред Кадастъра, Търговския указател, бенефициентите на програмата на Европейската комисия „ къщи за посетители “, репортерът от осведомителния уебсайт Бивол бързо открива индивида на избирателен пост, член на консервативната ръководеща партия „ Граждани за европейско развиване на България “ (ГЕРБ). Още един, който дискретно се е облагодетелствал от европейските фондове – в неговия случай съвсем 200 000 евро – за да ги умножи. "

„ Освен това тази стратегия нормално не се употребява за създаване на хотелски басейни в туристически региони, а единствено за отваряне на къщи за посетители в отдалечени селскостопански региони “, споделя журналистът, до момента в който върви по следите на кмета от екрана на преносимия компютър си, написа Факти.бг.

Публикуван във вторник, 30 април, казусът с хотел „ Никол “ е единствено един от многочислените обрати на това, което българите ​​кръстиха „ Апартаментигейт “. Зад това име стои голям скандал с парцели добити при съмнителни условия, който от края на март не стопира да раздрусва локалната политическа класа. Само за няколко седмици разкритията на Биволъ и сътрудниците им от българския офис на радио „ Свободна Европа “ доведоха до оставката на четирима министри, в това число министъра на правораздаването Цецка Цачева, и дясната ръка в ГЕРБ на премиера-консерватор Бойко Борисов (Цветан Цветанов б. ред.). Нещо невиждано от присъединението на България към Европейския съюз през 2007 година, написа Льо Монд.

Според изданието с поддръжката на доказателства от регистрите, като нотариални актове, всички те са упрекнати, че са закупили първокласни жилища на мистериозно ниски цени или са се възползвали от европейски фондове за ремонт на втори дом, който публично би трябвало да се употребява като „ къща за посетители “. Прокуратурата, която стартира няколко следствия в резултат на тези разкрития, даже загатна джипове или яхти закупени с пари от Брюксел.

Най-зрелищният случай в тази поредност може би е триетажният апартамент на ръководителя на Комисията за битка с корупцията, който беше основана напълно неотдавна, преди по-малко от година, под натиска на Европейската комисия, прецизира Льо Монд и напомня, че шефът ѝ Пламен Георгиев, който е доближен на ГЕРБ, не е загатнал в имотната си декларация, че закупеният му през 2017 година апартамент има и тераса на покрива от 186 квадратни метра с външна градина и сауна, само че най-важното е, че е пропуснал да уточни, че я е купил на необикновено ниската цена от 384 евро на квадратен метър, надалеч под пазарната.

Изданието цитира и Николай Стайков от българската неправителствената организация „ Антикорупционен фонд “:

„ Този скандал е резултат на години на нефункциониращи институции. Тук медиите са принудени да правят работата, която институциите не правят “.

На доктрина следствията на Атанас Чобанов и неговите сътрудници в действителност са в пълномощията на всеки прокурор. Но макар европейския механизъм за наблюдаване на правосъдната система, натрапен на България и Румъния от 2007 година насам, тя към момента се счита за неефективна и даже под въздействие, написа реномираното френско издание.

„ Комисията за битка с корупцията е „ Потьомкинско село “ (израз, който се употребява със смисъла на илюзия, зрителна измама), основано да накара хората да повярват, че нещо се прави “, изяснява пред медията и Христо Иванов, някогашен министър на правораздаването във второто държавно управление на Бойко Борисов, в този момент част от опозицията.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР