Писателят Калин Терзийски публикува гневен коментар в профила си във

...
Писателят Калин Терзийски публикува гневен коментар в профила си във
Коментари Харесай

Калин Терзийски: Всяка българска свиня знае дължината на пениса на Фики

Писателят Калин Терзийски разгласява ядосан коментар в профила си във Фейсбук, като отбелязва, че живее "извънредно сдържан и аскетичен живот от дълго време " и подлага на критика " цялата паплач от злобари ", която го назовава "пропаднал алкохолик ".

Ето какво написа още Терзийски:

"..А същата тая паплач от българи-юнаци, фучащи от ненавист полуграмотни хорица не знаят нищо за това: какъв брой пъти съм обиколил България, просвещавайки българите от градовете и селата; на какъв брой езици съм преведен без никаква помощ от страната и измислените фондации; на какъв брой хора в неволя съм оказал помощ, в какъв брой благотворителни начинания съм взел участие...и най-важното - никой от тях не знае и не се интересува от това - какъв брой книги съм написал и какъв брой хора - българи и небългари - в целия свят ги четат и намират очакване в тях? ".

Писателят недоумява и за какво "всяка българска свиня " знае всичко за "поредния популярен простак, играещ футбол или дължината на пениса на Фики Стораро? ".

Публикуваме целия коментар на Калин Терзийски без редакторска интервенция:

"ОТКЪДЕ?

Откъде цялата паплач от злобари знае, че пия, че съм фен на чашката, че съм пропаднал алкохолик...и счита, че пия и в този момент? Въпреки, че аз не пия и пребивавам изключително сдържан и аскетичен живот от дълго време? А същата тая паплач от българи-юнаци, фучащи от ненавист полуграмотни хорица не знаят нищо за това: какъв брой пъти съм обиколил България, просвещавайки българите от градовете и селата; на какъв брой езици съм преведен без никаква помощ от страната и измислените фондации; на какъв брой хора в неволя съм оказал помощ, в какъв брой благотворителни начинания съм взел участие...и най-важното - никой от тях не знае и не се интересува от това - какъв брой книги съм написал и какъв брой хора - българи и небългари - в целия свят ги четат и намират очакване в тях? Да, очакване! Защо се случва по този начин? Сега ще се опитам да се сетя: Не е ли тъй като сганта и посраните жълтеникави медии са в едно мълчешком съглашение - да обливат всичко произхождащо от интелигенцията в воня, да посират всичко обвързвано с разум, дух и просвета...а да избутват напред малоумната мръсна пяна на чалгаджиите, ритнитопковците, фамозните мутри и силиконовите им курви? Защо никой от сганта не знае нито един български математик или неврофизиолог, а всяка българска свиня (да, свиня, има българи хора, има и българи - прасета! а има и българи - ангели) знае всичко за следващия популярен простак, играещ футбол или дължината на пениса на Фики Стораро? Издателство "Сиела " прекрати работа с Калин Терзийски През последните няколко дни поредност от неприятни телефонни диалози с създателя Калин Терзийски минаха всевъзможни възможни граници и н... Прочети повече Кой учи мъдрия български народ на това и го прави ТАКЪВ? И най-важното - за какво? "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР