Писателят Георги Връбчев гостува в морската столица със сборника разкази

...
Писателят Георги Връбчев гостува в морската столица със сборника разкази
Коментари Харесай

Георги Връбчев с литературна премиера на сборника „Акорди“ във Варна

Писателят Георги Връбчев гостува в морската столица със сборника разкази „ Акорди “, който ще бъде показан в понеделник,5 септември, от 19.00 часа във Фестивалния и конгресен център във Варна, научи Moreto.net.

Сборникът „ Акорди ” (издателство „ Планини “) е комбинация от житейски акомпанименти с либрето, странстващо в светове на боязън и тествания, метафизичен енигми, пристрастеност, изменничества и стилно увещание, че от време на време животът е рокендрол и тъкмо тогава е прекрасен.

Книгата събира петнадесет истории, които акцентират естетическия усет на създателя към разнообразни музикални жанрове.

Четири от разказите, включени в новия алманах, имат интернационалните награди от влиятелни литературни състезания в Италия и Израел.

Майстор на перото, Връбчев превзема читателите с гения си да споделя увлекателни истории с неочаквани обрати, които вълнуват, трогват и допират най-фините струни от човешката душа, като преодоляват очевидните разлики в гледните точки на персонажите.

Професията на нотариус оказва помощ на писателя да огледа през призмата на ежедневните условия, житейските събития и универсалните истини, които постоянно трансформират ненадейно живота и ориста на хората.

Никак не е инцидентно, че някои от персонажите в разказите имат по-голяма религия от останалите, като по този начин намират своя ярък път по пътя, а за други - вярата към момента съществува, макар че наподобява на неосъществим избор в подтекста на сегашното.

Между страниците на сборника ще срещнете момиче, което се бори с живота, въоръжено единствено със своето виолончело и воля за независимост, софийски мускетар, пренебрегнал себе си, с цел да избави госпожица в навечерието на Коледа, адвокат-мечтател в чудноват, напрегнат делник на Пловдив. Ще си припомните, че в събота вечер е обикновено човек да бъде прелъстен, ще срещнете природата и хората, Любовта като боязън, като страдалчество, като чудовищна полуда, Тъгата, която може да вдъхне вяра и Свободата, за която и най-тежките окови са слаби.

Съвременна прозаичност, деликатна и сурова, поетична и динамична, разноцветна като самия живот.

Георги Връбчев е член на Съюза на българските писатели, като написа както прозаичност, по този начин и лирика. Автор е на книгите „ Някъде...там...някъде “ и „ Ерик: Сказание за силата ”, преведена на британски език.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР