Писателят е асистент по история в университета Корнел и автор

...
Писателят е асистент по история в университета Корнел и автор
Коментари Харесай

Западът ще си навреди с необмислени конфискации на замразени руски активи

Писателят е помощник по история в университета Корнел и създател на „ Икономическото оръжие: повишаването на глобите като инструмент на актуалната война “

Западната акция за стопански напън против Русия навлиза в нова област: изземване на суверенни активи. До март 2022 година Съединени американски щати и Европейски Съюз бяха замразили към 300 милиарда $ в запасите на съветската централна банка, с цел да отмъстят на нахлуването на Владимир Путин в Украйна. Сега страните от Г-7 разискват дали да конфискуват това имущество.

В неотдавнашен спорен документ държавното управление на Съединени американски щати поддържа конфискацията като „ контрамярка “ за страни, „ засегнати “ и „ изключително наранени “ от войната на Русия. Този иск се базира на международноправната теория за репресиите: когато една страна нанесе щета на друга, да вземем за пример посредством нарушение на нейната територия, повредената страна може да предприеме пропорционални контрамерки против нарушителя. Репресиите имат за цел да принудят да се съблюдават законите.

Продължаването на запад...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР