Писателят Анжел Вагенщайн, поетът Петър Анастасов и меценатът доц. д-р

...
Писателят Анжел Вагенщайн, поетът Петър Анастасов и меценатът доц. д-р
Коментари Харесай

Анжел Вагенщайн, Петър Анастасов и инж. Никола Добрев с награда „Златен век – огърлие”

Писателят Анжел Вагенщайн, поетът Петър Анастасов и меценатът доцент доктор инж. Никола Добрев са отличени с влиятелната премия „ Златен век – огърлие ” на Министерство на културата. Церемонията по връчването на наградите за реализирани високи креативен резултати или принос в развиването и популяризирането на българската просвета бе в Деня на националните будители в изложба „ Средец ” в София.
Прочетете още
„ Да посрещаме решително провокациите на времето, да имаме самочувствието на знаещи и можещи, да събудим у младежите интерес към дейците на предишното ни, с цел да почерпят от тях ентусиазъм към активност и творчество – това е заветът на будителите ни, това е нашата обща задача “, обърна се с приветствен адрес на министър Велислав Минеков. Призовете бяха връчени от зам.-министрите на културата проф. доктор Борислава Танева и доцент Пламен Славов.

Писателят Анжел Вагенщайн е създател на сюжетите на 52 игрални, документални и анимационни кино лентата, създадени в девет страни. Автор е на пиеси за възрастни и деца, сложени в България и чужбина. Написал е 7 книги, издадени в Германия, Русия, Франция, Чехия, Съединените щати, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Република Северна Македония, Испания, Полша, Италия, Израел.

Поетът и публицист Петър Анастасов е създател на 8 стихосбирки, на театрални пиеси и сценарист на телевизионни новели.



Доц. доктор инж. Никола Добрев е държавник, съдействал за издигането на българската просвета в Пловдив и района. Дългогодишен сътрудник на община Пловдив, подкрепящ основни събития от културния календар на града. Основен спонсор на концерти, спектакли, издателски и креативен планове, измежду които оперният фестивал Opera Open, театралният фестивал „ Сцена на кръстопът “, фестивалът „ Дни на музиката в Балабановата къща “, Plovdiv Jazz Fest.



На друга гала зам.-министърът на културата доцент доктор Пламен Славов връчи оценките на спечелилите от националната премия „ Музейна дейност`2022 ”. Сред наградените бе  Иванка Тодорова в категория „ Музеен експерт от районен музей ” от РАМ-Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР