Писателката Силвия Томова представи в Лом най-новия си исторически роман

...
Писателката Силвия Томова представи в Лом най-новия си исторически роман
Коментари Харесай

Представиха исторически роман в Лом

Писателката Силвия Томова показа в Лом най-новия си исторически разказ "Грохот ". Срещата с авторката се организира в дребната зала на Народно читалище „ Постоянство 1856”. Романът наблюдава събития, свързани с присъединението на България към Тристранния пакт през 1941 година, а писателката задава редица въпроси за ориста на страната ни.
„ Защо последните 30 години ние не можем да отстояваме ползите си като българи? Защо Европа е разграничена по този метод и след рухването на Берлинската стена? Защо някои нации живеят със самочувствието на спечелили, а други, че постоянно са им задължени? За страдание ние сме от страната на губещите към този момент 100 година а историята, както знаем, се написа от победителите”, сподели писателката по време на представянето на своята книга.
Силвия Томова е притежател на Първа премия от Националния конкурс за пай роман "Рашко Сугарев ". Освен това тя е удостоена с наградата "Книга на годината " на академия "Либер ", а нейни разкази са превеждани на хърватски, полски и беларуски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР