Писателката Мария Лалева ще гостува във Варна на 12 април,

...
Писателката Мария Лалева ще гостува във Варна на 12 април,
Коментари Харесай

Мария Лалева представя „Пасиансът на архангелите“ във Варна

Писателката Мария Лалева ще гостува във Варна на 12 април, научи Moreto.net.

Тя ще показа романа си „ Пасиансът на архангелите “ от 18,00 ч. във ФКЦ – Варна, зала 4 (Пресцентър).

Книгата ще може да бъде закупена на място, както и ще имате опция да получите персонален подпис.

За „ Пасиансът на архангелите ":

Историята на едно семейство, въвлечено в поредност от спорове, секрети, обрати, мистерии и суеверия.

Главната героиня минава през голям брой тествания, срещи и раздели, преди да сътвори семейство и да осинови две девойки. Съдбата ѝ е отредила дарбата да разгадава стъпките на индивида, редейки пасианс с тесте старинни странни карти, и да разкрива отклоненията на хората от предначертания проект на душите им.

Животът я сблъсква с рождената майка на двете ѝ осиновени дъщери, на която тя разкрива тайните си, преди да почине. Конфликтът сред двете сестри, оплетени в любовен триъгълник, и ориста на извънбрачното дете, родено от неразрешена обич, са в основата на тежки избори и сериозна вътрешна промяна на останалите герои. Огромна роля в историята изиграва изхвърленото на улицата куче, което не просто избавя живота на един от основните герои, само че и го предизвика да открие същинските полезности в живота.

Човешкият свят, разграничен на черно и ярко, пъкъл и парадайс, неистина и истина, его и душа се разкрива посредством история, наситена с провокации и болежка.

Романът „ Пасиансът на архангелите “ е въодушевен от същинската история на жена, която гледа на карти и има своя лична „ архангелска вяра “ за света, индивида и Вселената. Почти всички герои в книгата имат действителни прототипи. Сюжетът е построен върху същински истории и действителни обстоятелства и събития. Любовта, прошката, спасението, израстването, смяната, истината за индивида и вселенските сили са главните въпроси, сложени на пътя на героите.

Вървейки по личните си пътища, героите доближават до вътрешни прозрения и избори, до преосмисляне на връзките сред хората и връзката на индивида с Бога и силите на Вселената. Огромна роля изиграва изхвърленото куче, което не просто избавя живота на един от героите, само че и го предизвика да огледа света с други очи.

За Мария Лалева:

Мария Лалева е родена на 17 юли 1969 година в Благоевград. Завършила е езикова гимназия с френски език. Има висше икономическо обучение. Името й оказва се още с излизането на стихосбирките „ Личен списък " (2013) и „ И не съм ви ближна " (2016), които претърпяват няколко преиздания през годините. Но същинска известност и обич от страна на многочислените фенове й донася романът „ Живот в скалите “. Макар да излиза през октомври 2018 година, единствено за три месеца се трансформира в бестселър на годината съгласно класацията на влиятелната верига книжарници „ Хеликон “.

До през днешния ден „ Живот в скалите “ е продаден в тираж над 120 000 екземпляра и продължава да е в класациите за най-продавани книги, като оглавява:

Топ 100 на „ Хеликон “ за най-продавана книга 2019.

Топ 50 на „ Хеликон “ за най-продаван български създател за 2019, 2020 и 2021.

Най-продавана книга на десетилетието съгласно класацията на „ Хеликон “ и единствен български създател в топ 10.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР