Писателите Георги Господинов и Теодора Димова ще участват в Нощ

...
Писателите Георги Господинов и Теодора Димова ще участват в Нощ
Коментари Харесай

Георги Господинов и Теодора Димова се включват в Нощ на четенето“

Писателите Георги Господинов и Теодора Димова ще вземат участие в „ Нощ на четенето “ във Френския институт в София. Събитието ще се състои на 20 януари, оповестяват уредниците.

Шестото издание на „ Нощ на четенето “ е отдадено на страха в литературата. В акцент ще бъдат сложени приказки, фантастични истории, дистопична научна фантастика, полицейски следствия, есета, разкази и други Книги за страха ще бъдат четени на глас в цялата постройка на института.



Георги Господинов ще показа фрагменти от „ Физика на тъгата “, „ Невидимите рецесии “ и „ Спасеният език “ на Елиас Канети, а Теодора Димова – от „ Поразените “. В рамките на събитието ще бъдат четени още творби от Виктор Юго, Мишел Бюси, Фред Варгас, Пол Верлен, Ги дьо Мопасан, Шарл Бодлер, Венюс Кури-Гата, Доминик Елвиран, Цветан Тодоров, Амели Нотомб, Камелия Кучер.

Мецосопраното Вера Николова ще изнесе рецитал дружно с пианистката Маргарита Илиева. В програмата са включени произведения на Антонио Вивалди, Кристоф Глук, Джузепе Верди и Анри Дюпарк. От 22:00 ч. ще бъде прожектиран филмът „ Диаболичните “ (1954) на режисьора Анри-Жорж Клузо.

Събитията „ Нощ на четенето “ са основани през 2017 година от културното министерство във Франция. От 2022 година те се провеждат от Националния център на книгата.

Тази година Френският институт в София се включва за първи път в Нощ на четенето. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР