Писател и член на борда на Гилдията на писателите в

...
Писател и член на борда на Гилдията на писателите в
Коментари Харесай

Стачката на холивудските сценаристи приключва със споразумение

Писател и член на борда на Гилдията на писателите в Америка разгласи, че е достигната договорка с шефовете на студията, която би могла да докара до завършек на стачките, заяви BBC. Детайлите на договорката към момента не са известни в общественото пространство.

Отстъпването на телевизионни и киносценаристи в Съединени американски щати, което тече съвсем пет месеца, е най-дългата стачка в Холивуд от десетилетия насам и спря фотосите на множеството студия. Отделен проблем, който в допълнение забавя завръщането на множеството ТВ и кино продукции е актьорската стачка. Тя стартира през юли тази година.



Единадесетхилядите членове на Гилдията били " надълбоко загрижени " по отношение на заплащането си. Друг проблем е използването на изкуствен интелект във всички зони на тяхното участие, смятайки че " от ден на ден ще бъдат заменяни в бъдеще ".

Очаква се писателите да получат подкрепи на работното място и от ИИ технология, в това число комедийни писатели и сценаристи за ТВ и кино. " Във всички тези области постигнахме огромни облаги и това е нещо, което в действителност би трябвало да вземем драговолно “, разяснява създателят и член на борда на Гилдията Лиз Алпер.

Загубата на възнаграждение на писателите не е единственият стопански масраф от демонстрациите, като някои дефинират финансовите вреди от стачките в Съединени американски щати в милиарди.

Засегнатите компании включват мнозина, работещи в сектора, като снабдители на костюми, дърводелци и компании за кетъринг - защото техните услуги на снимачната площадка към този момент не са били нужни.

Според оценка на мозъчния концерн Milken Institute, стачките костват най-малко 5 милиарда $. Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм разяснява, че договорката ще съживи огромен бранш от стопанската система на неговия щат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР