Писали сме много статии относно полезните свойства на чесъна- това

...
Писали сме много статии относно полезните свойства на чесъна- това
Коментари Харесай

Чесън и вода бори куп болести: От високо кръвно до болни стави и кръвни съсиреци

Писали сме доста публикации по отношение на потребните свойства на чесъна- това е ясно на всички към този момент, само че през днешния ден ще ви дадеме една рецепта, която неведнъж ускорява действието му.
Почти всеки знае за изгодите от чесъна, макар че най-много си ги спомняме, когато става въпрос за подсилване на имунитета или битка с простуда. Други потребни свойства на чесъна са по-малко известни, само че през днешния ден няма да ви обременяваме с тазо информация …
Само 2 скилидки от този натурален антибиотик, смесени в чаша топла вода, могат да ви спасят от цялостен ​​куп заболявания. Трудно е да се повярва, само че тази елементарна рецепта работи, само че през днешния ден ще ви кажем по какъв начин да се възползвате изцяло от лечебната й мощ.

Ето по какъв начин вярно да приготвяте чеснова вода, с която ще забравите за всевъзможен тип болести
СЪСТАВКИ
2-3 скилидки чесън
3 филийки свеж лимон
3-4 капки зехтин
1 чаша топла вода

ПОДГОТОВКА
Обелете скилидките чесън и ги нарежете на дребни късчета.
Сложете нарязания чесън в подобаващ съд. Добавете няколко части лимон и 3-4 капки зехтин.
Нека се повари за 15 минути.
Щом изстине, неотложно изпийте.
Възниква въпросът: за какво рецептата за смес от чесън включва тези два продукта? Чесънът е един от най-хубавите антимикробни средства, той дейно почиства съдовете, стомаха и изхвърля паразитите.

Лимонът пък подхранва тялото с витамини, разтваря добре шлаките, подтиква изгарянето на мазнините, усъвършенства тена.
Високото наличие на калий в лимонът укрепва сърцето, има благоприятен резултат върху мозъка и нервната система, също по този начин се следят и доста плюсове за храносмилателната система. Употребата му усъвършенства действието на черния дроб, подтиква производството на ензими и също по този начин разрежда масните деша в жлъчката.
С постоянното потребление на чесновата вода намалявате риска от сърдечни болести, инфаркт и инсулт. Чесновата вода оказва помощ за разреждане на кръвта, предотвратява образуването на кръвни съсиреци. Също по този начин оказва помощ за намаление на кръвното налягане и нормализиране равнищата на холестерола.

Здравните изгоди от ежедневната приложимост на чеснова вода също включват: нараснала резистентност към инфекции, понижаване на болката в ставите, възстановяване на действието на черния дроб и бъбреците.
Тъй като тинктурата на чесъна има мощен резултат върху тялото, не се предлага да я пиете всеки ден. Пиенето на 1 чаша от тази смес 2 пъти седмично е задоволително, с цел да се възползвате изцяло от лечебната й мощ.
Най-добре е да пиете чесновата вода заран 30 минути преди закуска. Ако понастоящем приемате медикаменти за намаление на кръвното налягане, не пийте вода от чесън без да се консултирате с доктор, защото тя в допълнение понижава налягането и разрежда кръвта.

Няма по какъв начин да не отбележим, че чесновата смес също е доста ефикасна за бързото заличаване на коремните отлагания, подтиква метаболизма, оказва помощ за по-бързо изгаряне на калории, потиска апетита.
Лимоните са богати на витамини и антиоксиданти и към момента са разполагаем през цялата година.
Инфо: lekuvai.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР