Писаха, че съм наркоманка, осъдих гиАз съм таен лидер, постигам

...
Писаха, че съм наркоманка, осъдих гиАз съм таен лидер, постигам
Коментари Харесай

Ваня Щерева: Среден пръст за жълтата преса!

Писаха, че съм наркоманка, осъдих ги


Аз съм скришен водач, реализирам нещата тихомълком


Най-ценните уроци съм получавала от неуспехите си


Нашият посетител

Ваня Щерева не може да бъде сложена в рамка – актриса, певица, публицист, текстописец, дизайнер… Тя самоуверено влиза във всяко ново предизвикателство и всякога е друга и истинска. Биографията на артистичната дама е също по този начин пъстра и ексцентрична.w В началото тя е привлечена от леката атлетика и учи в спортното учебно заведение в родния си град – Варна, като се състезава в скока на височина и постоянно се класира в челната тройка. По-късно се насочва към актьорското майсторство и приключва НАТФИЗ, а в това време започва и музикалната си кариера с сполучливи шлагери като “Портокалово момиче ” и “Само твоето име ”. Също по този начин написа текстове за песни и на свои сътрудници като Вили Кавалджиев, Ирина Флорин, Стенли, както и за групите - ”Атлас ” и “Антибиотика ”. През 2005 година излиза и дебютният й разказ – “Образцов дом ”, който се подрежда измежду най-четените за годината, каквато е ориста и на идващите нейни книги. Ваня е писала сюжети и за сполучливи сериали като “Стъклен дом ” и “Под прикритие ”. Била е и част от екипа на “Вип брат ”, а предходната година бе измежду участниците в известния формат.
 56-1  56-2  56-3  56-4  56-5  56-6  56-7  56-8
– Ваня, предходната седмица имаше рожден ден. Как го означи и над какви нови планове работиш?
– Нямах време за празнуване около Хендмейд Феста, който провеждам, и ще се организира от 14-ти до 16-ти септември в НДК. Освен с организацията, трябваше и да създавам, тъй че бях като един състезател преди съревнование – нямаш право да се разсейваш! Единствено съумях да отида за малко на ресторант с приятеля ми и още двама другари, а на идващия ден бях на рождения ден на Катето Евро и това ми беше разсейването! Стената ми във фейсбук стоеше затворена от предходната година, само че получих доста благи поздравления в месинджъра във връзка рождения ми ден, а аз чета всичко и отговорих на безусловно всички. Иначе сега огромната ми фикс идея е да върша интериори и се мятам със страшна сила на всеки нов обект – апартамент или ателие. Нямам самообладание да мине фестът, с цел да завърша ателието ми и да направя огромно разкриване.

– Имаш ли ентусиазъм за нова книга след триумфа на предходните?
– Бях почнала една книга, само че не я довърших, в миналото ще й пристигна времето. Ще бъде от вида на “Фасове ”, с разнообразни изрезки, писани от мен и събирани през годините. След “Биг брат ” бях почнала да пиша и един роман, обвързван с тамошните хора и герои, само че той отпътува. В момента ме вълнува това да сътворявам красиви неща – главно бижута, които ще показва и на феста, а през декември ми следва и коледен фест и към този момент работя по него. Също по този начин желая още веднъж да върша кукли, все не намирам време а тях. Те са разнообразни, върша биографии на всяка една от тях, в която им разказвам историята на етикета като на баснословен воин.

– Редактира книгата на Азис, към новата му ария се подвига доста звук. Ти какво мислиш за посланието в нея?
– Сега си постнах песента му във фейсбук, тъй като ми е непосредствен, а и тя ми харесва. Някой през вчерашния ден беше написал готино нещо в мрежата, че Азис е човек, който израства непрестанно с всеки негов план и не можем да отхвърляме правото му да каже това, което желае с неговите средства. Беше го писал интелектуалец – човек, който не харесва тази музика.

– А какво мислиш за присъединяване на Цветана Манева в песента на Азис, което също провокира доста мнения, макар че е с идея – да бъдем по-толерантни и разбиращи?
– С реакцията на хората се потвърди, че има за какво да има такава идея. Обичам и Азис, и Цветана, и считам, че това е велика независимост от нейна страна да направи това, което желае. Тя е доста интелигентна жена и сигурно е осъзнавала какъв хейт ще отнесе, само че евала! Дразнят ме тези, които хейтят, само че даже не чета тези мнения, разгледах малко и отминах, все едно нищо не се е случило.

– Имаш ли доста гей другари и толерантни ли сме в България по отношение на другите?
– Явно не сме, очевидно е, че не сме толерантни. Като пристигна гей парадът и това си личи доста добре, в целия нюз фийд – огромен проблем. Имам доста такива другари и те са супер готини и изобщо не ме интересува в действителност каква им е ориентацията.

– Била ли си пристрастена към интернет и кой пост или обява съумя да те впечатли напоследък?
– Не съм пристрастена, само че съм имала интервали, в които съм била по-задълго в мрежата. Впечатляват ме умните постове, дори от време на време ме впечатляват постове, които са противоположни на моята позиция. Примерно по този случай с Азис и Цветана, прочетох един саркастичен и подигравателен пост на Емил Кошлуков по отношение на текста на песента, който беше занимателно написан. Обичам да чета разнообразни гледни точки и във всички да намирам по нещо.

– Беше един от най-колоритните участници в предишния сезон на “Вип брат ”. Заради какво си заслужаваше да влезеш в това шоу и с кои участници остана близка?
– Заради всичко, дори в този момент ми е едно носталгично, че други хора идват след нас. Най-вече си заслужаваше, поради хората, които срещнах там – Тото, Цуни и Златков, ние си сформирахме тази група още вътре и на открито си останахме близки, понякога се събираме. Виждам се също и с Александра Богданска, дори трябваше да гледаме дружно старта на “Вип брат ”, само че аз взех да простивам леко, а тя нали в този момент е бременна и го отложихме. Отделно се чуваме постоянно и с Джулиана. Много ми е симпатична, макар че е човек от напълно различен свят, само че тя има качества – благо и положително момиче. Аз проследявам какво се случва в “Биг брат ” и след моето присъединяване, макар че има доста хора, които се отдръпнаха от мен във фейсбук след присъединяване ми в шоуто. Не че ме интересуват лайкове и други такива неща, само че е реалност, че по-късно ми спаднаха на половина лайковете на всичко, което обявявам, само че не ми пука, одобрявам това предаване.

– А кой е любимецът ти в новия сезон на шоуто?
– Ще притискам палци за победа на Папи Ханс – не го познавам персонално, само че съм чела негова книга и ми харесва.

– Тото прояви храброст и призна, че е изневерил на приятелката си, като даже соловата му ария е на тази тематика, а множеството мъже крият за тези неща. Кой е по-добрият вид – да си признаеш, или да го пазиш в загадка?
– Е, зависи от обстановката, там при него не е имало различен късмет евентуално, само че Тото сътвори доста красива ария, която в този момент звучи отвред. Той не е благополучен от тази разлъка, само че има сексапил и в тези неща, изключително в случай че успееш да превърнеш драмата си в творчество, а при него се получи супер положително нещо! Иначе аз съм повече да се крие, тъй като мисля, че е по-безболезнено по този начин, изключително в случай че изневярата няма стойност.

– Налагало ли ти се е да прощаваш невярност, или да ти простят?
-Да, на кого не му се е налагало! Ако държиш на индивида – прощаваш, в случай че не, си биеш камшика и по този начин. Хубаво е, че тези неща не оставят доста тежки следи, на всеки може да се случи, никой не е застрахован.

– Какво харесваш най-вече в мъжа до теб?
– Чувството за комизъм и това, че като се разсъни заран не е кисел и постоянно споделя някаква хумореска.

– Сваляли ли са те с дикпик?
– Да, има такива тъпанари, в инстаграм що такива фотоси получих – не ме питай! Това са тотални олигофрени, по какъв начин може да му мине през мозъка, че това работи, само че съм се замислила, че това може в действителност някъде да работи, щом го практикуват.

– Би ли театралничила още веднъж за “Плейбой ” и ще спреш ли щерка ти да го направи?
– Не, нея не мога да я спра за нищо, само че не мисля, че отново бих го направила, към този момент е късничко, макар че скоро отново се снимах – в първия брой от възобновяването на “Плейбой ”. В него имаше нови мои фотоси, но не бях гола. Направих ги, откакто излезе една доста жълта публикация по мой адрес и по-късно напряко побеснях – отидох, купих си един черен чорапогащник, облякох го на голо, след това дадох телефона си на колежката в ателието и й споделих: “снимай ме в този момент ”, и заех една красноречива поза, а с едната си ръка показвах междинен пръст ”. Колежката ми беше в потрес, като застанах да ме снима, само че се получи хубава фотография. После постнах тази фотография, оцветена в жълто без надпис. Много хора бяха прочели въпросната публикация и разясниха изпод, знаейки какво се е случило, а след това и в “Плейбой ” повторихме фотосесията, към този момент с професионален фотограф.

– Случвало ли се е и различен път да се ядосаш на обява за теб в жълтата преса, а има ли и такива, които те разсмиват?
– Не се нервирам току-тъй, само че неотдавна заведох дело за обявата по мой адрес, че съм била наркоманка и го завоювах. Аз, дето съм голям съперник на наркотиците… Това измислиха тъкмо. Иначе се смяхме с Виктор Калев и щерка ми, тъй като бяха писали, че Мила сваляла безчовечен Виктор и му досаждала, а той бягал… Друг образец – един път Джулката ме предложения на дискотека и се бяхме събрали компанията от “Вип брат ”, като надлежно вечерта си говорихме с Тото и останалите глава до глава и се прегръщаме, а след това излязоха такива гадости… Как най-сетне съм си го взела, по какъв начин аз съм го разделила с Яна (приятелката на Тото –б.а), а тя е смислено момиче и даже сме излизали дружно, а след това да напишат такива неща! Много си измислят разнообразни неприятни неща, които засягат достолепието ти и това на околните ти. И когато не е правилно възприятието ти за правдивост крещи!

– Книгите, които са ти повлияли най-вече?
– “Естествен разказ ” на Георги Господинов и “Майките ” на Теодора Димова. Обичам в една книга чувството за споделеност. Това се случи и с моя “Образцов дом ”, след който хора ми пишеха, че като че ли те са го написали. Много е хубаво това да имаш такова чувство, че някой е споделил твоите мисли, които не си се сещал да изразиш по този метод. Не съм почитател на авангардното и елитарно изкуство, аз съм почитател на хубаво разказаната история – смешна или трагична, все едно. История плътна, в която всеки един фен или четец може да се разпознае, да откри свои неща вътре и да каже – да бе, и на мен ми се случи това!

– Какво мислиш за актуалната музика?
– Слушам младите реализатори, на мен ми харесват и има песни, които си чувам, като тези на Тото и на “СкандаУ ” да вземем за пример. Не отхвърлям новото, особеното от нашето потомство, тъй като това е поезията на новото време, на настоящето. Ако на някого не му харесват – да си замълчи, аз съм човек на “сега ”-то, а не на предишното или бъдещето, то бъдещето е имагинерно, то си се трансформира в “сега ”, до момента в който мигнеш. Обичам придвижването и се нервирам на радиостанции, които пускат единствено ретро. Наскоро прочетох, че има такова събитие, че доста от хората след 40-годишна възраст не се интересували от актуалната музика, а слушали единствено тази от своето време – това ми е непознато.

– Най-ценният съвет, урок, който си получавала?
-Хубав въпрос! Най-ценните уроци съм получавала от неуспехите си и мисля, че всеки има потребност да мине през това и в случай че е задоволително осезателен и интелигентен да разбере какво не, и какво би трябвало да прави. Аз съм се научила, че не трябва да върша нищо непременно. Ще дам образец със сцената и изявите ми, като актриса – копаеш един, повторно и като виждаш, че не е напълно, както ти се желае, е хубаво човек да може да се отхвърля. Познавам доста нещастни хора, които цялостен живот вършат музика да вземем за пример и нищо не им се случва в тази посока, само че те са уверени, че единствено това могат, а всеки човек може и доста други неща.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР