Пируети, аксели, тулупи, завъртания… И без да сте гледали олимпиадата,

...
Пируети, аксели, тулупи, завъртания… И без да сте гледали олимпиадата,
Коментари Харесай

Балет върху лед без подхлъзване

 Opel Insignia Country Tourer with high-tech 4x4

Пируети, аксели, тулупи, завъртания… И без да сте гледали олимпиадата, знаете какво се случва, когато стъпите върху леда – (фигурно) пързаляне. И с колите е по този начин, даже по-опасно, тъй като вредите и пострадванията могат да бъдат по-сериозни. Развитието на технологиите обаче обезпечава все по-добро сцепление с хлъзгави повърхности на коли с съвременни 4х4 системи. Новият модел Opel Insignia Country Tourer разполага с такова новаторско и надеждно задвижване на четирите колела, което се прави оценка от потребителите. Около 80% от купувачите на комбито с нараснала проходимост избират вид 4х4, с цел да разчитат постоянно на сигурен контакт с пътя.

 Opel Insignia Country Tourer with high-tech 4x4

Системата на Opel за двойно предаване Twinster с векторно систематизиране на въртящия миг е сигурен асистент на лидера в тежките зимни условия. Вместо стандартния диференциал на задния мост работят два набора съединители. Те трансформират съотношението на изпращания въртящ миг към всяко от задните колела в границите на парченце от секундата. Така мощността се оползотворява по най-хубавия метод съгласно изменящите се условия. На процедура всяко от колелата получава самостоятелна порция двигателна сила съгласно нуждата. Технологията Twinster разрешава до 100% от въртящия миг да бъде ориентиран към едно от колелата, без значение от тяхното пробуксуване и обороти на въртене.

 Opel Insignia Country Tourer with high-tech 4x4

В действителни условия Insignia Country Tourer държи точно заложения курс. В завои на хлъзгави настилки по-висок въртящ миг се насочва към външното задно колело и по този метод автомобилът става по-стабилен. Любителите на бързото шофиране ще усетят същия позитивен резултат и при каране с висока скорост на сухи пътища. Разликата може да бъде почувствана при деактивиране на системата за векторно разпределение на  въртящия миг, която е обвързвана със стабилизиращата стратегия ESP. Тогава ще стартира волната стратегия с пируетите.

 Opel Insignia Country Tourer with high-tech 4x4
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР