Пирогов трябва да бъде преструктуриран, като при този процес ще

...
Пирогов трябва да бъде преструктуриран, като при този процес ще
Коментари Харесай

Структурата на "Пирогов" не е променяна от 40 години и това трябва да се направи, каза неговият директор

Пирогов " би трябвало да бъде преструктуриран, като при този развой ще има и съкращения, сподели през днешния ден по Българска национална телевизия изпълнителният шеф на болничното заведение професор Асен Балтов. Той показва, че структурата на лечебното заведение не е пипана от 40 години.

Сега в " Пирогов " имало 4 хирургии и 4 травматологии, всяка със собствен началник. " В Пирогов има доста водач и доста индианец ", разказа нагледно обстановката Балтов. В същото време сестрите били два пъти по-малко от оптималното.

Директорът на болничното заведение уточни, че преструктурирането ще стане след договаряния със синдикатите. Предстои и нарастване на заплатите, като за това парите за фонд работна заплата са с 300 000 лв. повече.

Според Асен Балтов през тази година задълженията на " Пирогов " са се нараснали с 2 млн. лв. и те към този момент са за 14 млн. лв.. Това обаче било обикновено, тъй като е имало нарастване на заплатите и понижаване на заплащанията от здравната каса.
До момента през " Пирогов " са минали 211 000 души, като 44 000 са били признати на лекуване. Като цяло, пациентите били с 1500 повече от същия интервал на предходната година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР