Пирогов е възлова болница. Там винаги ще има някакъв политически

...
Пирогов е възлова болница. Там винаги ще има някакъв политически
Коментари Харесай

Доц. Спасков: Винаги ще има политически натиск върху Пирогов

" Пирогов " е основна болница. Там постоянно ще има някакъв политически напън ", съобщи някогашният шеф на здравното заведение доцент Спас Спасков.

Според него през вчерашния ден депутатите в здравната комисия са намерили излаз от абсурда. Те взеха решение, че ще бъдат направени инспекции от външни институции, а през това време актуалният шеф ще продължи да ръководи болничното заведение.

" Остава политическата част от казуса да се успокои ", добави доцент Спасков.

И означи, че липсва поддръжка за здравния министър от страна на Народното събрание.

" Болницата е извънредно известна и това основава опцията тя да провокира интерес в популацията. В подобен миг, когато има някаква рецесия, изваждането на " Пирогов " пренасочва вниманието на хората. Оттам е и общият проблем - страданието на болничното заведение и измъкването от някаква друга обстановка на политиците ", разяснява доцент Спасков.

По думите му главният проблем е каква е повода за това непрестанно трупане на задължения. Решението не е в подмяната на шефа, а би трябвало да се сменят общите правила на финансирането на лечебните заведения, безапелационен е той.

Доц. Спасков посочи, че сега болничното заведение не е декапитализирана. Според него след взетия заем финансовото положение на " Пирогов " е нормализирано.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР