Пирогов е сериозен пример за липсата на политическа подкрепа за

...
Пирогов е сериозен пример за липсата на политическа подкрепа за
Коментари Харесай

Хинков: Пирогов” е пример за липсата на политическа подкрепа за действията ми

" Пирогов ” е сериозен образец за неналичието на политическа поддръжка за дейностите ми. Това каза в ефира на предаването " Твоят ден " по NOVA NEWS министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков.

 

Той отбрани още веднъж решението си да изиска отстраняването на шефа на " Пирогов ". „ Проблемът там е в ръководството, в това има ли страна и какви са пълномощията на принципала. Ако министърът е открил нарушавания, би трябвало да може да вземе решение за отстраняването на даден шеф. Резултатът беше заплашителен скандал в цялото обществено пространство. Настъпих разкрит нерв, който възбуди всички тези реакции ”, съобщи Хинков.

 

„ Не се съблюдава правилото, че опазването на здравето няма цвят. Сблъскват се най-различни партийни ползи. Това доста затруднява ръководството на самата система ”, съобщи Хинков.

 

По думите му няма сериозен резултат от наливането на средства в системата, а парите от НЗОК не се разходват дейно.

 

„ Здравната комисия би трябвало да стои зад министерството ”, съобщи Хинков. Той даде за образец това, че два пъти не е бил подсилен от политическата мощ, която го е издигнала.

 

„ Един от депутатите от „ Да, България ” беше запитан: „ Имате ли министър? ”, на което той отговори: „ Ние имаме един министър ”. Аз съм от ДСБ, може би е имал поради единствено „ Да, България ”, само че ние сме коалиция ”, съобщи Хинков.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР