„Пирогов“ е приела повече от 36 000 пациенти през 2021

...
„Пирогов“ е приела повече от 36 000 пациенти през 2021
Коментари Харесай

По време на третата и четвъртата вълна: 543 пациенти с COVID-19 са били в реанимацията на „Пирогов“


„ Пирогов “ е приела повече от 36 000 пациенти през 2021 година От тях с коронавирусна зараза през същия интервал са били 4862 души.

По време на третата вълна на COVID-19 през март-април предходната година в „ Пирогов “ са разкрити 400 кревати за пациенти с ковид в тежко положение, осведомят от здравното заведение.

Реанимационните кревати на болничното заведение за това заболяване през този интервал са 65 броя. Преминалите пациенти в тежко положение през март и април са 2084, а в реанимация екипите на лечебното заведение се борят за живота на 260 заболели в продължение до 6 месеца в някои случаи.

Подобна е статистиката и за четвъртата вълна на COVID-19, която беше през октомври-ноември 2021 година Разкритите кревати за пациенти с коронавирусна зараза са 215, като те обслужват потребностите от лекарска помощ на 1668 пациенти в тежко положение за интервала. 283 са болните, получили профилирана здравна грижа за нескончаем интервал от време в реанимацията на „ Пирогов “.

Предвид спецификата на болестта, както и профила на болничното заведение с акцент върху спешността, „ Пирогов “ съумява да обособи строго отделени COVID-19 браншове.

Създаден и спазван е непоколебим протокол за работа, който оказва помощ на лечебното заведение да провежда активността си, тъй че да е в положение да посреща тежестта на рецесията и потребностите на болните.

В „ Пирогов “ от COVID-19 се лекуват пациенти с тежка характерност. Специфично в грижата за тях е, че нуждаещите се от кислородотерапия получават здравна грижа в особено квалифицираните отделения, в това число и с апарати за подаване на интензивно количество О2, когато е належащо. Реанимацията в „ Пирогов “ е звено единствено за най-тежко засегнатите от вируса, чиито живот зависи от апаратна вентилация. По своята същина тази организация на работата на „ Пирогов “ трансформира COVID-19 отделенията на болничното заведение в голям бранш за интензивна грижа, прецизират от здравното заведение.

За обсъждания интервал в „ Пирогов “ са превеждани и заболели от ковид в мощно усложнено положение от лечебни заведения от цялата страна. Тежестта на заболяването и клиничните ѝ проявления при пациенти с необятна гама от спомагателни болести, както и ниският % на имунизация в България, водят до отчитане на 17,9% смъртност по време на третата вълна и 24,09% леталитет при четвъртата вълна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР