“Пирогов“ е институция, лекарите на болницата са ангели. Има две

...
“Пирогов“ е институция, лекарите на болницата са ангели. Има две
Коментари Харесай

Валентин Димитров: Не съм магьосник, мениджър съм. Сега има две опасности за "Пирогов"

“Пирогов “ е институция, лекарите на болничното заведение са ангели. Има две неща, на които желая да обърна внимание – първото е, че всяка интервенция на „ Пирогов “ в политически и различен тип битки не е задоволително, тъй като тук се лекуват от най-бедния до най-богатия, от най-малката политическа партия до най-голямата. „ Пирогов “ няма политическа принадлежност, няма оцветка “.

Ако не отстраня шефа на болничното заведение, ще ме обвинят в занемареност, разгласи проф. Христо Хинков

Това съобщи на брифинг шефът на болничното заведение доктор Валентин Димитров, който здравният министър изиска да смени.

„ Пирогов е същински образец за плурализъм. Има две рискове. След всички разтърсвания, които се случват. Едната е клеветата, че „ Пирогов “ банкрутира и е пред банкрут – сътрудниците да бъдат обезпокоени, че няма да могат да си вземат заплатите и че тези разтърсвания и този банкрут ще бъде опасност за техните фамилии. Това са 2574 индивида “, изясни доктор Димитров.

„ Инсинуациите, че „ Пирогов “ ще банкрутира са неприемливи и политически незрели. Втората заплаха е, че създавайки се това напрежение, хората са обезпокоени дали като дойдат тук ще получат съответна здравна помощ. За времето, за което аз съм отпред на болничното заведение, сдружението е на облага, уточни още той.

Д-р Димитров напомни, че е застъпил на работа като изпълнителен шеф на 27 юни 2022 година

" Не съм вълшебник, управител съм. Това са процеси. От началото на 2023 година до юни тази година облагата - не заеми, не измислените приказки на министъра, е 307 000 лв.. За 9 месеца на 2023 година към този момент е 989 000 лв., а към 31 октомври - над 1 млн. и 112 хиляди лв.. Трендът е за непрекъснато увеличение на облагата ", посочи той.

" По отношение на загубата от 31 млн. лв. ще ви дам документи - от 2000 година насам по години насъбраната загуба. Блазня се от мисълта, че през тези 23 година съм бил толкоз значим за " Пирогов " и да нося отговорността за насъбраната загуба, но не е по този начин ", съобщи още Валентин Димитров.

 

Очаквайте детайлности.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР