Пирогов е институция, а лекарите са ангели. Всякаква намеса на

...
Пирогов е институция, а лекарите са ангели. Всякаква намеса на
Коментари Харесай

Уволненият директор на "Пирогов": Инсинуациите, че "Пирогов" е пред фалит за мен са недопустими и политически незрели от устата на министър

" Пирогов " е институция, а лекарите са ангели. Всякаква интервенция на " Пирогов " в политически битки не е допустима, тъй като в болничното заведение се лекуват от най-бедния до най-богатия. Ние не сме нарушители, Не съм нарушил закона. Болницата не банкрутира ", съобщи на брифинг шефът на " Пирогов " Валентин Димитров.
 
Инсинуациите, че " Пирогов " е пред банкрут за мен са неприемливи и политически незрели от устата на министър, акцентира доктор Димитров пред медии. " Пирогов " е институция, а лекарите са ангели. Всякаква интервенция на " Пирогов " в политически битки не е допустима ", акцентира доктор Димитров.
 
" Колегите са обезпокоени, че няма да могат да си вземат заплатите поради банкрут. Това са хора, които избавят човешки животи. Това е първата огромна заплаха пред нас ", акцентира той. " Втората заплаха е, че хората към този момент се тормозят дали, като дойдат тук, ще получат съответна здравна помощ и това, за което са пристигнали ", притеснява се той.
 
" Инсинуациите са ясни. За времето, през което аз съм отпред на тази болница, сдружението е на облага. На 27 юни 2020 година постъпих на работа. До 31 октомври т.г. имаме над 1 млн. облага ", сподели той.
 
Димитров призна, че не усеща никаква виновност. " Приписаните на мен загуби са за минал интервал от време ", сподели той гневен, с треперещи ръце. " Тези всички хора с труда си, подвигнаха заработката на " Пирогов " с 10 млн. Когато някой атакува и наскърбява болничното заведение, наскърбява тези хора в бели престилки, които избавят човешки животи. Ние не сме нарушители. Аз съм тук да управлявам развой, не да правя закононарушения ", посочи яростно той.
 
Той даде обещание да даде на медиите всевъзможни таблици и доклади на болничното заведение. Димитров сподели, че ще помоли прокуратурата да влезе в " Пирогов " и да ревизира него и болничното заведение. Той ще изиска такава инспекция да създадат Асен Василев и одитни органи. " Не съм викан в министерството, не са ми правени рекомендации. Оказван ми е систематичен напън. Не съм съветван ", разкри той.
 
" Не мога да намеря връзка. Политиката е друга игра от това при нас. При нас е живият живот. Моята позиция за Мустафа Емин, в това число и тогава, беше че не желаеме скандал. Всеки родител може да допусне неточност от терзание за детето си. Възможно е. Тези хора работят под непрекъснат стрес. Всеки ги заплашва с нещо. Там нямаше да има скандал, в случай че хората бяха диалогични. Аз извиках Демократична България с цялата им етична комисия, преди да стане абсурдът и им споделих " хора, това са нещата, дайте да създадем нещата интелигентно, тъй като няма потребност от кавги и протести ", сподели разкри доктор Димитров.
 
По думите му хората от Демократична България за били възпитани, само че е настъпило безмълвие след това. " Моите морални визии и политическата игра са две разнообразни неща. Нали знаете, че Дяволът чете Евангелието ", добави той. Най-голямата незабавна болница у нас е разтърсена от скандал, откакто във вторник стана ясно, че министърът на опазването на здравето Христо Хинков е освободил шефа ѝ Валентин Димитров.
 
Мотивите на министъра са нарушавания, открити в одитен отчет. Хинков заяви и че болничното заведение е на загуба с 30 млн. лева От " Пирогов " настояват тъкмо противоположното - че са на облага и всички задължения са изплатени. Рокадата в " Пирогов " провокира разтърсвания и в некоалицията. Във вторник от ГЕРБ обявиха, че ще бойкотират държавното управление, Движение за права и свободи също застанаха твърдо зад управлението на болничното заведение. На същия ден процедурата по промяна на шефа беше спряна. Чуха се и подмятания за оставки и даже рухване на държавното управление.
 
" Мислите ли, че тези политически разтърсвания ни трябват поради един консултант, за който си отмъщават, който си разреши нечувано поведение в " Пирогов ". Това е дребно възмездие и би трябвало да завърши незабавно. Трябва да се занимаваме с значимите тематики на България - има бюджет. Ние ще внесем и предложение за детската болница. Там нищо не се случва ", сподели ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски.
 
" Който се е захванал с " Пирогов ", това държавно управление е паднало. Да го вършат - тяхна работа ", разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов за уволнението на шефа на " Пирогов " доктор Валентин Димитров.
 
" Всичко, което съм подхванал, е по отношение на откритите закони в страната, по отношение на отговорностите ми като министър и стоя зад моето решение ". Това сподели здравният министър Христо Хинков на брифинг в Министерския съвет по отношение на освобождението от служба на шефа на болница " Пирогов " Валентин Димитров. Министърът разгласи, че одитният отчет е възложен на прокуратурата, а също по този начин на ДАНС, на Сметната палата и на АДФИ. " Одитният отчет ще бъде огласен, щом завърши прокурорската инспекция ", уточни той. " Изглежда шефът няма да бъде заменен, тъй като има огромна опозиция, само че аз съм направил каквото би трябвало ", разяснява още Христо Хинков. 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР