Пиринско и Шуменско в партньорство с Екопак България събраха над

...
Пиринско и Шуменско в партньорство с Екопак България събраха над
Коментари Харесай

Кампанията „Заедно за природата“ събра над 40 000 бирени опаковки за рециклиране


Пиринско и Шуменско в партньорство с Екопак България събраха над 40 000 стъклени, пластмасови опаковаки от бира и кенове за преработване по време на акцията „ Заедно за природата “. В това число близо 2 тона стъклени бутилки за многократна и еднократна приложимост.

Инициативата е част от политиката на двата бирени марката, на компанията Карлсберг България, за стабилно развиване и корпоративна обществена отговорност и има за цел да насочи вниманието към разделното събиране и преработване на бирени опаковки. Кампанията обхвана три града – София, Благоевград и Шумен, където близо 4000 души взеха присъединяване.

Пиринско и Шуменско приканиха жителите и гостите на градовете да донесат оптимален брой празни стъклени, пластмасови бутилки от бира и кенове за преработване (без значение от съответната марка или цвят на опаковката) и против тях да получат еднократно комплимент от компанията под формата на артикули от техните марки.

Кампанията се организира за трета поредна година и има за цел да насочи вниманието на обществото към опазването на околната среда, да насърчи разделното събиране и преработване на опаковки, както и да обърне внимание на изгодите от бирения амбалаж за многократна приложимост.

Инициативата „ Заедно за природата” е част от дълготрайна национална акция на Пиринско и Шуменско – марки на Карлсберг България, които за една година (2017) събират и рециклират близо 6 000 тона опаковки от стъкло, пластмаса, хартия, метал и дървесина. Благодарение на тези свои старания съумяват да спасят от изсичане над 13 хиляди дървета, икономисват над 13 млн. кВтч електрическа енергия, над 32 хиляди кубически метра вода и над 5 хиляди барела нефт. С тези дейности понижат размера на депонираните боклуци на градските депа с над 4000 куб.м и бяха спестени 1509,5 тона излъчвания на парникови газове, изчислени в еквивалент на въглероден диоксид.

Продуктовото портфолио на компанията включва многообразие от първокласни бири – националните Пиринско питие и Шуменско питие, интернационалните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката BudweiserBudvar, френската KronenbourgBlanc, немската пшеничена бира Erdinger, златистия испански лагер с цитрусови нотки SanMigelFresca, италианската AngeloPoretti с няколко типа хмел, американската BrooklynLager с изявен малцов темперамент, както и Birell – бира без алкохол. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby в четири разновидности – любеница, ябълка, круша и боровинка.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР