Пиринският край е символ на стремежа към свобода и защита

...
Пиринският край е символ на стремежа към свобода и защита
Коментари Харесай

Румен Радев участва в честването на 110 години от освобождението на Петрич

Пиринският край е знак на устрема към независимост и отбрана на българщината, на явен отпор към опитите за обезбългаряване на този прелестен завършек на България. Несправедливият Берлински конгрес остави македонските българи оттатък граничната вадичка на Родината, само че не пречупи техния дух и тяхната религия.

Това съобщи в словото си президентът Румен Радев, който участва на тържествата във връзка 110-тата годишнина от освобождението на Петрич, съобщи БНР.

" Свободата на Пиринска Македония се трансформира в щит за локалното население, в избавения от насилственото обезбългаряване, от погромите върху българското съзнание и родова памет, в щит против грубо налаганите непознати доктрини, които имаха една цел - да заличат всичко българско ".

Държавният глава акцентира извънредно значимата роля на хората от Пиринска Македония и през днешния ден, когато, по думите му, опитите за заграбване на българската история и провокации не престават:

" Днес вашият край продължава да бъде цитадела на българщината, на родолюбието, на историческата истина, от която все по този начин се нуждаем и през днешния ден. Тук все по този начин енергично се отстояват достойнството и достолепието на македонските българи, на техните вековни обичаи и дела ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР