Пирин започна със загуба на старта на пролетния дял на

...
Пирин започна със загуба на старта на пролетния дял на
Коментари Харесай

Община Благоевград отпуска 450 000 лева за Пирин

Пирин стартира със загуба на старта на пролетния дял на шампионата - 1:2 от Левски, само че отвън терена стартира да бележи триумфи, които вдъхват убеденост, че клуба го чака по-добро бъдеще. Община Благоевград е взела решение на изключителна сесия на локалния парламент да отпусне на клуба 450 хиляди лв., разбра " Тема Спорт ".

Приоритетно тези пари ще отидат за покриване на потребностите на детско-юношеската школа до края на годината. Такова е желанието както на хората от градската администрация, по този начин и на управлението на зелените.

Наред с това под една или друга форма в Пирин постъпват свежи доходи от хора, които са декларирали желание да влязат под някаква форма в бъдещото акционерно сдружение.

" Тема Спорт " към този момент заяви, че в него сигурно влиза Александър Аргиров - българин, който живее в Съединени американски щати. Той е и представител на украински предприемач, който ще бъде основният вложител. Ще има обаче и редица по-малки. Сред тях даже ще бъде някогашният притежател Пол Белогур, който продължава да оказва помощ със свои компании. Благоевградският предприемач Георги Спасов също ще е измежду хората, които ще се снабдят с акции. В момента се търси по-широка поддръжка от локалните бизнесмени.

Дълговете на Пирин съществено понижиха. Затова и орлетата са настроени оптимистично, че ще получат професионален лиценз за идващия сезон. С Национална агенция за приходите е реализирано съглашение за разсрочено заплащане на отговорностите, които бяха смъкнати до към 300 хиляди лв..

В същото време " орлетата " започнаха подготовка за гостуването на Ботев Враца. Мачът е в петък, 23 февруари, от 15:00 часа и е първият от 22-рия кръг. Той е от изключителна значимост и за двата отбора в борбата за оцеляване. Благоевградчани са на 14-ата позиция, която праща на бараж за оцеляване. Те имат единствено 3 точки повече от врачани, които са на 15-о място.
 Бабич: Пирин се бори за оцеляване в елита
Бабич: Пирин се бори за оцеляване в елита

Ето какво каза
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР