Пирин Благоевград постигна ценна победа с 2:1 над прекия си

...
Пирин Благоевград постигна ценна победа с 2:1 над прекия си
Коментари Харесай

Пирин взе ключов успех над Ботев във Враца

Пирин Благоевград реализира скъпа победа с 2:1 над директния си съперник за оставане в елита. С триумфа орлетата събраха 19 точки от 22 мача и са на 14-о място в класирането. Ботев е на предпоследното 15-о място с 13 точки.

Срещата, която се игра на стадион „ Христо Ботев “ във Враца, мина с замяна на преимуществото през двете полувремена, като фактор за това беше и изговането на халфа на гостите Аймен Суда още в края на първото полувреме.

Пирин поведе след половин час игра. След късо осъществяване на корнер топката беше центрирана в наказателното поле, където Полонский вкара за 0:1. Малко по-късно гостите пропиляха отличен късмет за втори гол. Полонский стреля диагонално, Федерико Бариос мазета, а при добавката Иван Тасев уцели страничната греда.

Тоталното предимство на гостите свърши внезапно в 41-вата минута. Тогава Аймен Суда получи втори жълт картон и остави отбора си с човек по-малко.

Ботев натисна, само че Пирин вкара втори гол. Резервата Арно Люзаядио надбяга отбраната по десния фланг, подаде пред вратата и Юго Комано направи 0:2. Няколко минути по-късно домакините претендираха за дузпа, само че реферът Кристиян Колев вярно не отсъди такава.

В 89-ата минута влезлият като запаса Ласана Н’Диайе върна очакванията на Ботев. Малиецът вкара с бомбен удар с левия крайник от границата на наказателното поле, с цел да направи резултата 1:2. В добавените седем минути обаче врачани не сътвориха нищо рисково и изгубиха.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР