Пирин (Благоевград) победи 0:1шампионът Лудогорец на стадиона в Разград, в

...
Пирин (Благоевград) победи 0:1шампионът Лудогорец на стадиона в Разград, в
Коментари Харесай

Пирин победи Лудогорец в Разград

Пирин (Благоевград) победи 0:1шампионът Лудогорец на стадиона в Разград, в мач от 22-ия кръг на Еfbet Лига. Така " орлите " пропуснаха шанса да се приближат единствено на точка зад ЦСКА. " Армейците " са на върха с 54 точки, а разградчани остават с 50.Пирин събра 16 точки и е на 14-ото място, продължавайки борбата за избавление.

Автор на единственото попадение в срещата стана Преслав Йорданов. Бившият нападател на ЦСКА прониза Серджио Падт от дузпа в добавеното време на първото полувреме, което се оказа задоволително на " орлетата " да измъкнат сензационната победа. Тя е втора поредна затима от Благоевград при посещение на Лудогорец след гръмкото 5:3 на 13 декември 2021 година, съобщи Блиц спорт.

Наказателният удар беше отсъден заспъване на Даниил Кондраков от Франко Русо.След дълго разглеждане с ВАР - за възможна засада на украинеца и дали е бил в наказателното поле на Лудогорец, реферът Ивелин Занев уточни бялата точка, а Преслав Йорданов се разписа невъзмутимо.

Титуляр за първенците през днешния ден беше новото попълнения Тодор Неделев, който подписа с " орлите " преди дни и още през днешния ден Анте Шимунджа му гласоподава доверие. Бившият ас на Ботев (Пловдив) имаше няколко благоприятни условия за гол, само че не съумя да порази вратата на Пирин.

Домакините направиха ужасно доста пропуски, като няма по какъв начин да не отбележим мощните изяви на украинския вратарМаксим Ковальов, съумял да опазимрежата си " суха ".

Капитанът на Лудогорец Антон Недялков се контузи на загрявката и мястото му измежду титулярите зае Дени Групер. Лентата отиде при Оливие Вердон.

Дебютиращият заПирин в Efbet Лига Мартин Бачев (18-годишен) пък бе капитан на отбора от Благоевград. На промяна през второто полувреме пък се появи Марсел Бибишков. 15-годишният гений е наследник на някогашния нападател Крум Бибишков. Марсел имаше отличен късмет за гол в добавеното време, когато се озова самичък против Серджио Падт, само че неналичието му на опит си сподели думата и не съумя да означи.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР