Пирин Благоевград и Спартак Варна се класираха за четвъртфиналите в

...
Пирин Благоевград и Спартак Варна се класираха за четвъртфиналите в
Коментари Харесай

Пирин и Спартак Варна са на четвъртфинал за Купата

Пирин Благоевград и Спартак Варна се класираха за четвъртфиналите в шампионата за Купата на България. И двата тима обаче не съумяха да се оправят в постоянното време. Благоевградчани отстраниха Ботев Враца след продължения на своя стадион „ Христо Ботев “. Варненци пък отстраниха Локомотив София в квартал „ Надежда “ след дузпи.

Ботев Враца поведе в 17-а минута с гол на Даниел Генов. Пирин съумя да изравни посредством Аймен Суда от дузпа в 50-а минута и постоянното време приключи 1:1. В продълженията Пирин извоюва успеха след попадение на Иван Тасев в 112-а минута.

Спартак Варна в профил Локомотив София след победа с 4:1 след осъществяване на дузпи. Редовното време и продълженията приключиха без голове. При дузпите в воин за варненския отбор се трансформира 35-годишният вратар Георги Георгиев. Той избави ударите на Красимир Станоев и Симеон Мечев, а прецизен бе Димитър Митков. За гостите от Варна осъществиха Александър Цветков, Виктор Митев, Атанас Зехиров и Ахмед Ахмедов.
Шано Бухолда вкара исторически хеттрик за Етър
Етър Велико Търново и пък се класираха за осминафиналите на Купата. Етър победи Черноморец Бургас с 3:2 след продължения на стадион „ Лазур “. Мачът се игра на доста тежък терен при непрестанен дъжд. Дебют на вратата на Етър направи италианският вратар Алесандро Гуарноне. Той обаче получи гол още с първия удар – в 36-ата минута посредством Петър Пейчев. В 57-ата минута бургазлии удвоиха резултата с хубав прехвърлящ удар от 35 метра на Артьом Холод.

Шано Бухолда обаче изравни с два бързи гола. В 77-ата минута французинът получи пас отляво от Мартин Николов и понижи, а единствено след две минути направи 2:2. До края нови голове не паднаха и се стигна до продължения.

Отново Шано вкара страховит гол с удар от 22 метра в 94-ата минута за 2:3. Французинът стана първият задграничен футболист с хеттрик в формален мач в историята на Етър. Две минути по-късно Етър остана с човек по-малко, откакто Мариян Иванов получи втори жълт и червен картон. До края болярите удържаха, като Гуарноне избави два удара. Етър ще одобри на 7 декември Ботев Пловдив в идващия си мач в шампионата.
Берое отстрани Бдин, чака ЦСКА 1948
Берое отстрани втородивизионния Бдин Видин с 2:1 след продължения. Старозагорци поведоха след автогол на Георги Иванов в 59-а минута, само че единствено две минути по-късно видинчани изравниха с попадение на Цветомир Тодоров.

До края на постоянното време нов гол не падна и се стигна до продължения. Берое стигна до триумфа с гол на Леандро Годой в самия завършек на първото продължение.

Така Берое си обезпечи класиране на осминафиналите, където ще срещне ЦСКА 1948.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР