Пирин (Благоевград) бързо намери заместник на изгонения от клуба млад ...

Пирин (Благоевград) бързо намери заместник на изгонения от клуба млад

Пирин изгони българин и го замени с играч от Нидерландия

Пирин (Благоевград) бързо откри заместител на изгонения от клуба млад български вратар Петър Петров. "Орлетата " привлякоха нидерландския пазач Ник Хенгелман. Новината беше обявена на формалния уебсайт на Пирин.

31-годишният пазач e роден в Гланербруг (Енсхеде) и стартира кариерата си в Твенте. След това играе поредно в Хераклес, АГОВ Апелдорн, Ахилес 29, Ос, още веднъж Твенте, Аякс (Кейптаун) и Аякс (Амстердам) II. Хенгелман е някогашен младежки национал на страната си.

„ Благодаря на ФК Пирин за доверието. Отварям нова страница в моята кариера. Това е вторият ми тим в чужбина. Чувствам се добре в България и ще дам всичко от себе си, с цел да оказа помощ на новия си тим да се покаже колкото се може по-добре в първенството и в шампионата за купата на страната ".

"Мисля, че ще съумея бързо да се приспособявам към стила на игра във вашата страна. Ще работим крепко, с цел да реализираме нашите цели. В Твенте съм играл с Николай Михайлов, различавам и Станислав Манолев, който бе част от ПСВ Айндховен ", разяснява Енгелман пред уеб страницата на Пирин.

Източник: gol.bg