Пирин 0 : 1 Арда 63′ Радослав Цонев е точен

...
Пирин 0 : 1 Арда 63′ Радослав Цонев е точен
Коментари Харесай

Пирин - Арда 0:1, гостите повеждат след гол от дузпа!


Пирин

0: 1

Арда
 63′
Радослав Цонев е прецизен от бялата точка.
62′
Дузпа за Арда! При центриране състезател на Арда игра с глава, когато топката се докосна до ръката на Славчо Шоколаров. Първоначално основният арбитър не видя нищо неправилно даде знак играта да продължи. Арбитрите на системата ВАР обаче го уведомиха, че персонално би трябвало да прегледа ситуацията и да реши дали има учредения да се отсъди дузпа. Реферът изгледа обстановката и уточни бялата точка.
58′
Определено Арда е отборът, владеещ иницативата, откогато започва второто полувреме и на два пъти опитва да излезе напред в резултата. Шахредин Букхолда насочи подло топката към вратата на Янко Георгиев, но той се отличи с качествена намеси. Последва осъществяване от ъглов удар, където от точката на дузпата капитанът на гостите Милен Желев се извиси над всички, отигравайки едва кълбото с глава.
55′
Владеене на топката: Пирин Благоевград: 45%, Арда Кърджали: 55%.
47′
Седмият жълт картон в срещата е за Илия Юруков.
45′
ИГРАТА съдебна експертиза ПОДНОВЯВА!
45+5′
КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ!
44′
Даниил Кондраков.
42′
Деян Лозев си изкара жълт картон.
37′
Момчетата на Христо Янев дадоха отговор на двете благоприятни условия, основани от кърджалийци. Защитникът Вячеслав Велев проби в наказателното поле и стреля, само че стражът Анатолий Господинов нямаше проблем да улови топката.
33′
Лоши вести сполетяха Арда. Абубакар Тунгара е наложително сменен от Шахредин Букхолда.
27′
Абубакар Тунгара продължава да е най-опасният състезател в състава на Александър Тунчев. Халфът Борислав Цонев извърши несполучливо директен свободен удар, а вследствие от рикошет в стената, топката попадна в малиеца, чийто удар въобще не затрудни добре позиционирания Янко Георгиев.
26′
Жълт картон за Вячеслав Велев.
25′
Венцислав Бенгюзов си изкара жълт картон.
 Снимка 613847
Източник:
23′
Жълт картон за Умар Сако.
16′
Светослав Ковачев е публично предизвестен.
14′
Какъв пропуск! Миг нехайство в редиците на " орлетата " и Арда щеше да е тимът, който първи да поведе резултата. Офанзивният полузащитник Абубакар Тунгара се възползва от груба неточност в защитата на домакините, когато физически надви над младия Мартин Бачев в наказателното поле на Янко Георгиев. Бившият ас на Берое съумя да си настройки топката на комфортния ляв крайник и от непосредствена непосредственост нацели десния непряк дирек.
7′
Въпреки сериозните финансови проблеми в клуба, футболистите на Пирин започнаха по-мотивирано дуела и пробваха да провеждат няколко рискови офанзиви, посредством които да застрашат вратата на Анатолий Господинов. Първият прецизен удар в мача насочи Иван Тасев, откакто съумя получи задоволително пространство на левия фланг.
1′
НАЧАЛО НА МАЧА!
 Снимка 613839
Източник:
Състав 21. Янко Георгиев (в) 1. Анатолий Господинов (в) 73. Венцислав Бенгюзов 3. Умар Сако 8. Дмитро Семенив 7. Абубакар Тунгара 14. Даниил Кондраков 8. Милен Желев (к) 26. Иван Тасев 9. Преслав Боруков 29. Мартин Бачев 10. Светослав Ковачев 17. Илкер Будинов 20. Деян Лозев 10. Славчо Шоколаров 21. Радослав Цонев 20. Чебраилс Макрецкис 24. Алекс Петков 72. Раян Сенхаджи 77. Илия Юруков 19. Вячеслав Велев 99. Станислав Иванов Треньор Христо Янев Александър Тунчев Резерви 12. Максим Ковальов (в) 36. Васил Симеонов (в) 38. Александър Дюлгеров 2. Джуниет Али 18. Мартин Смоленски 4. Милен Стоев 24. Борис Тютюков 6. Пламен Крачунов 25. Илиан Костов 11. Александър Георгиев 9. Преслав Йорданов 15. Станислав Дюлгеров 15. Любомир Тодоров 18. Ласана Н'диайе 33. Иван Тилев 70. Шахредин Букхолда
Отборите на Пирин и Арда се изправят един против различен в ранния понеделнишки дуел от програмата на efbet Лига. Двубоят е значим и за двата отбора, които има разнообразни цели в шампионата. Мачът на стадион " Христо Ботев " е с начален час 17:30.

Домакините излизат в тази среща като 14-ти във краткотрайното класиране, на 7 точки от първия отбор над чертата. " Орлетата " се намират в добра форма, откакто към този момент 3 следващи срещи са без загуба, а в 2 от тях съумяха да победят. Определено най-сладкия им от тези два триумфа бе против първенеца Лудогорец, откакто го победиха в Разград с 1:0. След това Пирин реализира победа против директния си съперник Хебър, а в последния кръг направи и еднакъв с Ботев (Враца).
 Кръстаич отговори на Арда: Не нахлувайте в персоналния ми живот и не използвайте моето име в битки за противодействия!
Кръстаич отговори на Арда: Не нахлувайте в персоналния ми живот и не използвайте моето име в битки за противодействия!

" Скоро ще дойда в Кърджали "

Иначе тематиката към собствеността на Пирин към момента е на дневен ред за почитателите на отбора от Благоевград. По последна информация административни спънки са в основата за пропадане на договорката за придобиване на акциите на " орлетата " от страна на мениджърската компания " CRD Sport ". Така благоевградчани към момента нямат нови притежатели, каквито индикации имаше по време на паузата за националните тимове.

Арда от своя страна е на осмата позиция в класирането и към момента шансове за влизане в топ 6 са налице. Тимът от Кърджали не се намира в най-хубавата си форма, откакто записа две следващи загуби в шампионата - против Славия с 0:1 и против Левски с 0:3. Освен това тимът на Александър Тунчев отпадна и от Купата на България. В трагичен 1/4-финален конфликт " сините " отстъпиха с 0:1 от ФК ЦСКА 1948, а единственото попадение пристигна в 117-ата минута от дузпа.
 Ръководството на Арда с гневна декларация против съдийството, БФС и Младен Кръстаич
Ръководството на Арда с гневна декларация против съдийството, БФС и Младен Кръстаич

Вижте какво пишат от клуба

Това породи много бурна реакция от страна на Арда, като тимът излезе с остра декларация, в която задава въпроси на Борислав Михайлов, Виктор Кашай и Младен Кръстаич. Освен това тимът от Кърджали заплаши, че може да напусне шампионата. В последна сметка Арда получи отговор единствено от националния ни селекционер, като останалите не са коментирали декларацията.

Иначе по-рано през сезона, когато мачът се игра на " Арена Арда ", двата отбора не съумяха да се победят и направиха 0:0. През предишния сезон Пирин и Арда си размениха по една домакинска победа - 1:0 в Благоевград и 3:0 в Кърджали.

Главен арбитър на срещата е Кристиян Колев, с помощници Владимир Велев и Станислав Станев. С ВАР ще се занимават Ивайло Ненков и Георги Минев. Делегат на БФС е Пламен Николов, а работата на реферите зорко ще следи Иван Вълчев.
 Тунчев: Пак надиграхме Арда и отново не спечелихме
Тунчев: Пак надиграхме Арда и отново не спечелихме

" Отпадането е мъчително "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР