Пирели е един от предпочитаните доставчици на летни гуми за

...
Пирели е един от предпочитаните доставчици на летни гуми за
Коментари Харесай

Причини да изберем летни гуми Pirelli


Пирели е един от желаните снабдители на летни гуми за колите на голям брой марки от висок клас (снимка: Pirelli)

През лятото температурите стават доста високи, а това може да окаже влияние върху гъвкавостта на каучука на гумите, употребен за тяхната направа. Така той може да стане прекомерно мек, а това би влошило техните характерности, по отношение на стабилността на ръководство на автомобила и нужния къс спирачен път. 

По какъв метод, обаче, точно са подобаващи за приложимост през летния сезон, какъв е резултатът им по отношение на сигурността на пътя и за какво са толкоз желани? И още, какъв е протекторът им и какви технологии са употребявани при производството им – разберете в идващите редове.

Летните гуми Пирели – едни от най-предпочитаните

Създаването на компанията Pirelli датира от 1872 година Неин създател е Джовани Батиста Пирели. Първоначално името е било GB Pirelli & C, а година по-късно става единствено Pirelli & C. Производството на летни гуми стартира през 1901 година, а тяхната известност внезапно се усилва след осъществяване на огромна рекламна акция, с присъединяване на прочут американски състезател. Той е показан на фотография, с червени обувки на стартовата линия, преди огромно съревнование. Това изображение предава обръщение и съответствува с лозунга на акцията: „ Силата е нищо без надзор “.

Защо да употребявате автомобилни летни гуми Pirelli

Употребата на летни гуми е наложителна, заради характерния състав на каучука и употребяваните за производството му материали. Важна специфичност, при Пирели, е съществуването на специфичен протектор и форма на ламелите, което усъвършенства сигурността и комфорта на пътя. Това значи, че при високите температури, каучукът резервира еластичността си, само че остава задоволително корав, с цел да е оптимално сцеплението.

Дизайнът на протектора им е планиран, тъй че да генерира допустимо минимум звук при високи скорости на придвижване и да икономисва гориво, заради ниското противодействие. В летните гуми на Пирели са планувани още дълбоки странични канали, позволяващи ефикасното отклоняване на водата настрана, при прекосяване през мочур или при шофиране по мокри пътища. Така се понижа вероятността от основаването на водна възглавница или така наречен аквапланинг, при който моментно се губи сцеплението с пътя и контрола над колата.

Как продуктите на Пирели покачват сигурността на пътя

Продуктите на Pirelli са с в допълнение заздравен непряк ръб, който резервира стабилността на автомобила, даже и при непредвидени завои и внезапни маневри. Това резервира стабилността на транспортното средство, даже и при шофиране с високи скорости и вземането на внезапни завои. Подобни условия са изключително присъщи за спортните коли, при които агресивността и динамичността при шофирането са по-големи.

Използването на качествени материали, в състава на каучука, го прави по-износоустойчив. Това разрешава по-продължителната употреба на летните гуми под марката Пирели, а също и по-дълготрайно поддържане на стабилността и сигурността на пътя.

Устойчиви ли са на удари и повреди

При производството на летните гуми Пирели, инженерите на компанията са употребявали патентовани технологии, даващи неоспоримо преимущество на фирмените артикули. Това е и повода да се употребяват най-вече в колите от премиум клас. Тайната е в неповторимата формула на каучуковата примес, позволяваща реализиране на оптималната продължителност и експлоатационни благоприятни условия, даже и след години на приложимост. Компанията предлага няколко разнообразни модела с неповторими качества, като:

Защо Pirelli са всеобщо желани

Пирели е един от желаните снабдители на летни гуми за колите на голям брой марки от висок клас. Продуктите за тези авторазработчици са особено проектирани, в сходство със тактиката за съвършено нагласяване по размер и с нужните характерности.

Какви технологии употребява Пирели при производството

Една от най-разпространените технологии е Pirelli Cinturato, при която са планувани два или три каркасни пласта, формирани от найлонови или полиестерни корди, в разнообразни направления, под ъгъл от 90 градуса към бордовете. Това прави колелата на Пирели по-устойчиви на механични въздействия и усилва якостните им характерности. В композиция с други софтуерни решения, Pirelli Cinturato спомага за икономисване на горивото и възстановяване на дълготрайността.

Друга употребена технология от Пирели е Optimized Pitch Sequence (OPS). Тя планува съществуването на усъвършенстван дизайн на протектора, допускащ понижаване на неравномерното изхабяване и възстановяване управляемостта на транспортното средство. Тази технология, още, минимизира възпроизвеждането на шумове и трептения при придвижване и усъвършенства чувството за ръководство на транспортното средство.

Какво още да очаквате от продуктите на Пирели

Може да се каже, че през годините марката се е потвърдил в производството на качествени и доста издръжливи артикули, които си заслужават парите. В продуктовата гама на компанията са налични голям брой разнообразни размери автомобилни и различен вид летни гуми, които се оферират на налични цени, предвид на техните качества, продължителност и сигурност на пътя.

Изключително известни са във физическите магазини, в които се предлага подобен подбор, само че все по-често се купуват от профилираните търговци онлайн. Подобни обекти, с изключение на голямото многообразие от типове, оферират и по-достъпни предложения. Работят с фирмените дилъри и получават стоките си от тях.

Компанията Пирели предлага разновидности за обособените типове транспортни средства, в това число леки коли, мотоциклети, товарни коли и други. Всички те са проектирани по концепции и технологии на компанията, което способства за съществуване на неповторими качества, присъщи за тази марка.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР