Пирати атакуваха днес в Гвинейския залив танкер, плаващ под малтийски

...
Пирати атакуваха днес в Гвинейския залив танкер, плаващ под малтийски
Коментари Харесай

Пирати атакуваха в Гвинейския залив танкер, плаващ под малтийски флаг

Пирати нападнаха през днешния ден в Гвинейския залив танкер, плаващ под малтийски байрак, съобщи ТАСС, като се базира на осведомителния портал " Драйад глобал " (Dryad Global).

Атаката е осъществена край крайбрежията на Нигерия. Нападнатият танкер " Ню рейнджър " (New Ranger) транспортира втечнени химически субстанции.

Членовете на екипажа са се скрили в особено оборудвано помещение, оповестява " Драйад глобал ". Не е ясно какъв брой са членовете на екипажа на танкера и каква е тяхната народност. Към момента на предаването от екипажа на известието за нападението пиратите към момента са се намирали на борда на кораба.

Нападението е било осъществено на 220 морски благи южно от нигерийското пристанище Лагос. От морската регистрация на атакувания танкер излиза наяве, че негов притежател е компания със седалище в Атина.

Гвинейският залив към сегашния миг е една от най-опасните зони на Световния океан от позиция на заплаха от пирати. Общият брой на похитените плавателни съдове в залива през тази година е към този момент 131, отбелязва ТАСС.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР