Пипи – любимата героиня на всички деца, започва нов живот

...
Пипи – любимата героиня на всички деца, започва нов живот
Коментари Харесай

„Пипи Дългото чорапче” е новото заглавие в афиша на театъра в Търново

 pipi2_800x533  pipi1_472x600  pipi_638x600
Пипи – обичаната героиня на всички деца, стартира нов живот на сцената на Музикално-драматичен спектакъл „ Константин Кисимов ” във Велико Търново. „ Пипи Дългото чорапче ” е новото заглавие в афиша на храма на Мелпомена, а премиерата е на 23 април от 18 часа в камерна зала.

„ Романът на Астрид Линдгрен е едно от най-обичаните творби за деца, писани в миналото. Точно с него авторката става доста известна ”, изяснява режисьорът Стефан Методиев, който е работил и по сценографията на спектакъла. Негова е и акомодацията на текста по романа на шведската авторка. „ Избрахме това заглавие, тъй като Пипи е обичана на всички деца поради нейната неподправеност и свободомислие. Тя е първият книжовен облик на свободното дете ”, признава Стефан Методиев.

В пъстрота детски свят на въображението ще се придвижи публиката по време на представлението. „ Действието се развива в къщата на Пипи – Вила Вилекула, която е място за завършения и занимателни игри. Обградена е с гора от големи близалки ”, издава част от театралните решения постановчикът. По думите му постановката е ориентирана към всички деца – от най-малките до порасналите, за които детството е още живо.

В облика на щурата Пипи в спектакъла се превъплъщава актрисата Силвия Шекилова. Като нейните другари Томи и Аника на сцената й партнират Георги Тодоров и Дария Йорданова. Дончо Дончев играе Блум, а Алфидин Раифов ще забележим като Карлсон Гръмотевицата. Музика в спектакъла е на Михаил Шишков. Като помощник режисьор над постановката е работила Силвия Шекилова.

Билети за премиерата на „ Пипи Дългото чорапче ” на 23 април от 18 часа се продават на касата на МДТ „ Константин Кисимов ” във Велико Търново.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР