Пингвин се озова на бреговете на Нова Зеландия, на най-малко

...
Пингвин се озова на бреговете на Нова Зеландия, на най-малко
Коментари Харесай

Пингвин измина 3000 км от Антарктида, озова се объркан и изтощен в Нова Зеландия |

Пингвин се озова на крайбрежията на Нова Зеландия, на минимум 3 000 километра от естественото си обитание в Антарктида.

Птицата е от типа Пингвин на Адели. Намерили я локалните поданици Хари Синг и брачната половинка му една вечер, до момента в който се разхождали на плаж край населено място южно от Крайстчърч след изтощителен работен ден.

" Помислих, че е плюшена играчка, само че ненадейно пингвинът раздвижи главата си и осъзнах, че е същински ", споделя той пред Би Би Си. Двамата кръстили пингвина Пингу.

.

Объркването му не е изненадващо. Това е едвам третият регистриран случай, при който Пингвин на Адели се озовава край новозеландските крайбрежия, в интервала 1962-1993 година

Пингвинът им изглеждал комплициран и загубен. " Не мръдна един час... и (изглеждаше) отпаднал " - добавя мъжът. Той повикал избавителен екип по телефона, защото се тормозил, че пингвинът не желае да влезе във водата, а на сушата е евентуална плячка за хищници. " Не искахме животът му да завърши в стомаха на диво куче или котка. " Свързал се със експерта Томас Стрейк, който с учудване открил, че става въпрос за Пингвин на Адели - тип, който живее на Антарктическия континент.

Тестове открили, че Пингу е с тегло малко под естественото и е обезводнен. Оттогава му дават течности и храна през сонда. След като укрепне, пингвинът ще бъде пуснат на свобода на безвреден бряг, където няма хищници.

Появата на Адели остава рядко събитие в Нова Зеландия, само че в случай че повече от типовете стигнат до крайбрежията й в бъдеще, това би бил обезпокоителен сигнал, споделят специалисти. Това значи, че нещо се е трансформирало съществено в океана, нещо, което би трябвало да разберем, споделя професорът по зоология Филип Седън пред The Guardian.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР