Пинелопи (Пени) Куяну Голдбърг от днес вече не е главен

...
Пинелопи (Пени) Куяну Голдбърг от днес вече не е главен
Коментари Харесай

Главният икономист на Световната банка се оттегля

Пинелопи (Пени) Куяну Голдбърг от през днешния ден към този момент не е основен икономист на Световната банка (СБ). Мотивът за оставката й, оповестена на 5 февруари, е че желае да се върне към преподавателската си активност в Йейлския университет.

С огромно страдание ви оповестявам, че Пени Голдбърг ме осведоми за желанието си да напусне поста си на вицепрезидент и основен икономист, написа при започване на февруари президентът на СБ Дейвид Малпас, представен от Франс прес.

" Ценях интелектуалната суровост и любознателността на Пени ", цитира Блумбърг написаното от президента.

За да подсигурява гъвкава последователност, Малпас помоли Арт Крей, оглавяващ научно-изследователската активност, да поеме краткотрайно поста до назначението на нов основен икономист на банката.

Пени Голдбърг, която има гръцко и американско поданство, бе назначена в Световната банка в края на април 2018 година на мястото на Пол Ромър, който трябваше да подаде оставка няколко месеца по-рано поради спор към статистическите способи на СБ, напомня Агенция Франс Прес.

През януари СБ разгласи, че световният стопански напредък евентуално постепенно ще се форсира тази и идната година на фона на отслабването на комерсиалното напрежение, само че след това Малпас предизвести, че ще се наложи организацията да намали някои от прогнозите си, най-малко за първата половина на 2020 година, частично поради епидемията от ковид и въздействието върху веригите за доставка.

Оценка за въздействието на ковид се чака на пролетните срещи на Международния валутен фонд и Световната банка през април./ novini.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР