Пилотна програма във финландския град Тампере проверява ефикасността на роботи

...
Пилотна програма във финландския град Тампере проверява ефикасността на роботи
Коментари Харесай

Роботи преподават чужди езици и математика в училища във Финландия

Пилотна стратегия във финландския град Тампере ревизира ефикасността на роботи като учители по непознати езици и математика в началните учебни заведения, заяви Ройтерс.

Четирите робота, един от които е Елайъс, са безпределно търпеливи, в никакъв случай не им омръзва да повтарят и учениците не се тормозят да им задават въпроси. Елайъс може даже да танцува като в шлагера "Gangnam Style ".

Елайъс схваща и приказва 23 езика, а софтуерът му разрешава да откри от какво се нуждаят учениците, с цел да усвояват материала по-добре. В тестванията обаче той поддържат връзка единствено на британски, финландски и немски. Елайъс дефинира равнището на учениците и приспособява въпросите си към него. Може също да осведоми учителите за възможни самостоятелни проблеми в усвояването на материала.

Това е метод да бъдат разнообразени методите на преподаване и да се задържа по-добре вниманието на децата.

Учителят по непознати езици Елайъс е висок към 40 см. Софтуерът му е създаден от "Утелиас ". Учителят по математика ОВОбот е по-малък - към 25 см. Той наподобява на наследник бухал. Разработен е от AI Robots.

Целта на плана е да ревизира дали роботите могат да подобрят качеството на преподаването. Засега в Тампере работи един робот Елайъс и три ОВОбота. Елайъс към този момент е "назначен ", до момента в който преподавателите по математика към този момент ще работят една година.

Учителите не се тормозят за работните си места. Въпреки знанията и уменията си, роботите по никакъв начин не се оправят с дисциплината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР