Пилотите на самолети привличат много погледи с появата си на

...
Пилотите на самолети привличат много погледи с появата си на
Коментари Харесай

Ето защо пилотите на самолети нямат брада

Пилотите на самолети притеглят доста погледи с появяването си на летището. Често те са добре изглеждащи, спретнати, носят униформа и крачат с уверена стъпка.

Пилотите мъже съвсем постоянно провокират въздишки у дамите, а също и у някои господа, написа pochivka.blitz.bg.

Забелязали ли сте, обаче, че те нямат брада? Лицата им нормално са безпрепятствено избръснати, като в най-лошия случай може да имат леко набола брада.

Защо това е по този начин?

За сигурността на пасажерите.



Съвременните цивилен полети летят на доста огромна височина. За да може да се резервира оптимално налягане и равнище на О2, пилотската кабина е херметически запечатана.

В изключителни обстановки пасажерите и водачите би трябвало да употребяват кислородни маски при положение на декомпресия. Но в случай че водачът има дълга брада, маската не може да прилепне компактно до лицето. Така се основава заплаха от хипоксия – когато няма задоволително О2 в тялото.

Това въздейства на работата на мозъка и може да докара до пристъп. Пилотът не би могъл да си прави работата и да стабилизира самолета.

Не всички авиолинии съблюдават това предписание. Air Canada е провела изследване с присъединяване на водачи с набола брада и такива с дълга брада и е открила, че маските дават задоволително О2 и в двата случая. Пилотите в тази компания могат да имат брада не по-дълга от 1,25 см.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР