Пилотите на дъщерната на германската авиокомпания Луфтханза - белгийската Brussels

...
Пилотите на дъщерната на германската авиокомпания Луфтханза - белгийската Brussels
Коментари Харесай

Стачка на пилотите на Brussels Airlines приземи 75% от полетите

Пилотите на дъщерната на немската самолетна компания " Луфтханза " - белгийската Brussels Airlines , организират двудневна стачка , като упорстват за повишение на заплатите и по-добри условия на труд , като с това бяха приземени към 75 % от полетите на белгийския авиопревозвач, оповестява " Ройтерс ".

Пилотите прецизираха, че ще стачкуват през днешния ден и в сряда, откакто траялите няколко седмици договаряния с самолетната компания не са дали резултат.

От " Брюксел еърлайнс " разясниха, че съжаляват за дейностите на водачите, които ще обиден повече от 60 хиляди пасажери , резервирали 557 полета за и от Брюксел в двата дни.

Изброяват се 54 полета, които самолетната компания ще обслужи през днешния ден, както и 60 полета в сряда, като се отбелязва, че има възможност да бъдат направени промени в течение на деня.

Пилотите желаят нарастване на заплатите, по-добър баланс сред професионалния и персоналния живот, по-добри вероятности за кариера и опция за по-ранно пенсиониране . Около 80 % от тях са дали своят вот в интерес на стачните дейности. Синдикални водачи показаха, че някои от опасенията се отнасят до несигурността за бъдещето на авикомпанията в границите на " Луфтханза ".

Съседна Франция също беше наранена от стачки на личен състав на националния авиопревозвач Air France KLM през предходната седмица. Компанията прави оценка претърпените загуби на към 400 млн. евро.

" Брюксел еърлайнс " посочи, че са отправили редица предложения, с цел да отговорят на паниките на личния състав, като ще насочат нова оферта в договарянията, планувани за през днешния ден.

" Луфтханза ", която закупи белгийския народен авиопревозвач през 2016 година, по-рано тази година назначи нов основен изпълнителен шеф и основен действен шеф на " Брюксел еърлайнс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР