Пилотите на британския превозвач Бритиш еъруейз (British Airways) започнаха в

...
Пилотите на британския превозвач Бритиш еъруейз (British Airways) започнаха в
Коментари Харесай

Пилотите от Бритиш еъруейз започнаха безпрецедентна 48-часова стачка

Пилотите на английския транспортьор Бритиш еъруейз (British Airways) започнаха в среднощ /местно време/ 48-часова стачка с претенции за увеличение на възнагражденията и възстановяване на изискванията на труд, оповестиха Ройтерс и ТАСС.

Заради стачката, която може да стане най-голямата в историята на компанията, Бритиш еъруейз беше принудена да анулира 1500 полета. Най-малко 280 хиляди пасажери ще бъдат наранени, оповестява в. "Дейли телеграф ".

В хода на досегашните договаряния синдикатът на водачите БАЛПА (BALPA) отхвърли предлагането на самолетната компания за повдигане на заплатите с 11,5 % за три години. Синдикатът упорства, че това е незадоволително, тъй като финансовите индикатори на компанията в този момент й разрешават да направи на водачите по-добро предложение. Бритиш еъруейз от своя страна съобщи, че стачните дейности са неоправдани, тъй като предлагането й за повдигане на заплатите е "достойно ".

Компаниятя разгласи през днешния ден, че анулира съвсем всички полети във Англия.

"Нямаме различен избор, с изключение на да отменим съвсем 100 % от полетите си ", се показва в официално съобщение на авиопоревозвача.

Бритиш еъруейз прави над 850 полета на ден във Англия. Голяма част от тях са от лондонските летища "Хийтроу " и "Геутик ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР