Пилотираният космически кораб Crew Dragon на SpaceX с екипажа на

...
Пилотираният космически кораб Crew Dragon на SpaceX с екипажа на
Коментари Харесай

Crew Dragon успешно се завърна на Земята

Пилотираният галактически транспортен съд Crew Dragon на SpaceX с екипажа на задачата Crew-6, който включва съветския космонавт Андрей Федяев, се завърна на Земята след шестмесечен престой на Международната галактическа станция (МКС). Полетът беше излъчен на уеб страницата на Националното ръководство по въздухоплаване и проучване на галактическото пространство на Съединени американски щати (НАСА).

Корабът се приводни в Атлантическия океан край крайбрежията на Флорида в 00:18 ч. локално време. Няколко минути преди този момент " Crew Dragon " навлезе в плътните пластове на атмосферата, след което главните му парашути се освободиха на височина към 5,5 км. Завръщането на кораба и неговия екипаж на Земята лиши към 17 часа.

Освен Федяев, екипажът на задачата Crew-6 включва астронавтите на НАСА Стивън Боуен и Уди Хобург, както и астронавта Султан Ал-Неяди от Обединените арабски емирства.

Crew Dragon с екипажа на задачата Crew-6 излетя към МКС на 2 март от галактическия център Кейп Канаверал в Кейп Канаверал, Флорида, благодарение на ракета Falcon 9. На идващия ден той се скачи с основния модул " Хармония " на американския сегмент на станцията. Федяев стана вторият съветски космонавт, който пътува до МКС с галактическия транспортен съд Crew Dragon в границите на програмата за взаимни полети сред Руската федерация и Съединени американски щати. През октомври 2022 година рускинята Анна Кикина дойде на станцията като част от екипажа на задачата Crew-5 и напусна МКС през март 2023 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР