Пилоти и автомобилни деятели внесоха жалба до министър-председателя на България

...
Пилоти и автомобилни деятели внесоха жалба до министър-председателя на България
Коментари Харесай

Пилоти и автомобилни деятели с жалба до премиера Борисов

Пилоти и автомобилни деятели внесоха тъжба до министър-председателя на България Бойко Борисов по отношение на финансови злоупотреби и потъпкването на автомобилния спорт в страната.
Ето и какво се споделя в нея:
Уважаеми господин Премиер,
На 18.04.2019 година Министерство на младежта и спорта разгласи заповед на министъра, с която лиши лицензия №:002483 на БФАС. Този акт бе осъществен изцяло незаконосъобразно по отношение на ЗФВС, без да е извършена полемика по проблеми или да са открити нарушавания на ЗФВС от страна на БФАС. Ние показваме безапелационното си противоречие с дейностите на Министерство на Спорта. С този акт безогледно се слага под въпрос спортната активност на над 800 лицензирани състезатели и публични лица и бъдещето на автомобилния спорт в България. Всички тези дейности по дискредитиране на БФАС са ръководени от три алчни за власт лица за разходване на държавни средства в персонална изгода: Камен Михайлов, Емил Панчев и Асен Марков. Тяхното предпочитание е посредством новоучредено съдружие на господин Михайлов, да завземат контрола върху автомобилния спорт. Вече даже има обстоятелства по какъв начин тази нелегитимна федерация получи финансиране от 200 000 лева за Рали България, което предходната година бе финансирано напълно за сметка на БФАС. Неприемливо е дейна федерация с над 50 години история да бъде сменена от новоучредено съдружие, без каквото и да било съображение.
Поради незаконосъобразните дейности по отношение на БФАС в наше полезрение навлязоха другите бизнес инициативи на въпросните персони. Проверка на обществена информация обвързвана с тези лица сподели, че те укриват налози в изключително огромни размери и ощетяват страната. Името на господин Михайлов е обвързвано с ред съмнителни и противозаконни покупко-продажби от близкото минало, измежду които приватизирането през 1998 година на “Автотранссервиз ” (бившите гаражи на Централен комитет на БКП). Ръководеното от господин Панчев главно сдружение на СБА не се разграничава изключително. Информацията демонстрира, че:
• гаражите се водят в активите на сдружение на ст-ст 138 000 лева
• неразпределената облага от минали години е 2 271 000 лева
• годишен оборот – 1 247 000 лева
• заявена облага за 2017 година – 9000 лева
• заявена печелба за 2018 година – 4000 лева
• действително заплатен налог за 2018 година – 400 лева
за главното сдружение на СБА:
• заявената облага – 15 000 лева
• ст-ст на дълготрайните активи – 11,5 млн.лв.
• доходи от активността – 4 млн.лв.
• действително заплатен налог – 1500 лева
Сами разбирате и без съществени счетоводни знания, че “гаражи “ с действителна стойност над 30 млн. евро генерират доход на страната по-малък от минималната месечна работна заплата, а при доходи от 4 млн.лв. СБА е платило налог в размер на едвам 1500 лева Нашият митинг е обвързван с това по какъв начин лица, които явно не заплащат налози биха могли да правят социална активност в градивна и позитивна посока. Очевидно е че моралните им правила и полезности са мощно занижени и за нас е неприемливо тяхното присъединяване в публично потребна активност под каквато и да е форма.
Уважаеми господин Премиер, спор в БФАС в действителност няма. Има битка по какъв начин да се откраднат държавни средства от хора без морал и ценностна система. В резултат на гореописаните обстоятелства, нашата тъжба е ориентирана освен към Вас, само че и към всички виновни и способени институции. Молим Ви в качеството си на Премиер и ръководител на Политическа партия ГЕРБ, на която ние сме членове и поддръжници, да разпоредите инспекции, както по случая, по този начин и на забърканите лица с което да премахнете изказванията, че те се употребяват с политически чадър персонално от Вас и Политическа партия ГЕРБ. Смятаме че, живеем в правова страна, на което Вие сте знак, в която закона е над всичко и имаме вяра че провинилите се ще си получат заслуженото наказване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР