Пилотен проект, в който сектор Пътна полиция ще остане на

...
Пилотен проект, в който сектор Пътна полиция ще остане на
Коментари Харесай

Експеримент в Пловдив! КАТ без катаджии- ще проработи ли?

Пилотен план, в който бранш " Пътна полиция " ще остане на процедура без катаджии, започва от 1 февруари в Пловдив. Според желанията на управлението на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, чиновниците на КАТ ще останат на щат в бранша, само че към този момент ще работят към районните ръководства.  Иновативната концепция, съгласно наши източници,  е на новият зам. шеф на полицията Радослав Начев, който преди време оглавяваше бранша и е наясно с методите на работа.
Прочетете още
Целта на промяната е да се ускори полицейско наличие в града, като пасажерите служители на реда ще патрулират в двойки с сътрудниците си от Охранителна полиция в районните. По този метод броят на патрулите в града ще бъде повишен с по един на промяна за районно и по този начин в Пловдив на денонощие ще има по 10-12 патрула повече.

Очаква се това да се отрази както на пътно- транспортната конюнктура в града, по този начин и да работи като превантивна мярка на възможни корупционни практики.

Заповедта е пусната през вчерашния ден до всички началници на районни ръководства, както и до бранш „ Пътна полиция ”. Реформата се приема със смесени усеща от пътните служители на реда и първичният резултат от преместването им в районните ръководства евентуално няма да е положителен. Анализът ще покаже по какъв начин тя ще се отрази в дълготраен аспект на пътно- транспортната конюнктура в града.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР