Пилотът във Формула 1 Карлос Сайнц-младши е разследван от стюардите

...
Пилотът във Формула 1 Карлос Сайнц-младши е разследван от стюардите
Коментари Харесай

Стюардите на рали „Дакар“ разследват Карлос Сайнц-младши

Пилотът във Формула 1 Карлос Сайнц-младши е разследван от стюардите на рали „ Дакар “, макар че не взе участие в маратонската конкуренция. Причината за това следствие от страна на комисарите е възможната помощ, която испанецът е оказал на своя татко Карлос Сайнц-старши по време ралито.

Сайнц-старши взе участие в своето 17-то рали „ Дакар “ с тима на Ауди, само че досега срещна много усложнения и след края на вчерашния пети стадий заема четвъртата позиция в генералното класиране с пасив от над 30 минути по отношение на водача Насер Ал-Атия. Голяма част от изоставането си Сайнц-старши натрупа в хода на третия стадий във вторник, когато той трябваше да стопира по правата, с цел да ремонтира своя RS Q E-Tron E2.

По време на самия ремонт работата на Сайнц-старши бе следена изкъсо от неговия наследник Сайнц-младши, който от самото началото на ралито следва от близо напредъка на двукратния международен рали първенец. След завършването на ремонтните действия Сайнц-младши бе видян да асистира на своя татко и неговия навигатор Лукас Крус при затварянето на вратите на колата на Ауди.

Това е в директен прорез с разпоредбите в рали „ Дакар, които не разрешават всякаква помощ от страна на тима отвън бивака с дребни изключения. Естествено Ауди и Сайнц-старши пледираха, че Сайнц-младши не е член на тима, само че комисарите са обезпокоени от обстоятелството по какъв начин обстановката се гледа от необятната аудитория.

„ Стюардите означават, че държанието на всички членове на моторспорт обществото не би трябвало да дава мотиви за подозрение. Добре познатите хора от света на моторните спортове би трябвало да дават образец на всички останали.

„ Трябва да се отбелеци, че рали „ Дакар “ е част от Световния рали-рейд шампионат. Честното гонене на резултатите и спазването на спортните приципни са значими. Не е значимо да се следват единствено написаните правила, значимо е да се заобикалят обстановки, които да дават мотиви на подозрение. Отношенията сред татко и наследник доста мъчно могат да се обяснят като незначителни “, написаха комисарите на рали „ Дакар “.

Все още не е ясно по какъв метод вероятно би бил глобен Карлос Сайнц-младши за своята роля в този случай.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР