Пилотът в Moto2 Марко Бедзеки е основен кандидат за мястото

...
Пилотът в Moto2 Марко Бедзеки е основен кандидат за мястото
Коментари Харесай

Италианец от Moto2 е фаворит за мястото на Яноне в Aprilia

Пилотът в Moto2 Марко Бедзеки е главен претендент за мястото на Андреа Яноне в отбора на Aprilia в клас MotoGP през идната година, това сочат слуховете измежду доближени и до тима и водача.

Яноне, който пропусна цялата акция 2020 в очакване на решението на спортния трибунал в Лозана (CAS) по отношение на случая с неговата позитивна допинг проба от Гран При на Малайзия предходната година, през вчерашния ден получи тежките вести, че наказването освен няма да бъде отстранено, а даже ще бъде увеличено на оптимално разрешението четири години. Това напрактика поставя завършек на спортната кариера на 31-годишния италианец, който няма право да се състезава до 2024 година.

Същевременно наказването на Яноне отваря и едно свободно място в Aprilia, където се надяваха да употребяват услугите на италианеца следващата година, само че решението на CAS прави това невероятно.

Дълго време се смяташе, че Кал Кръчлоу, който в края на тази година ще се раздели с екипа на LCR Honda, е първия избор на Aprilia за сътрудник на Алейш Еспаргаро, като даже се говореше, че британецът има подписано авансово съглашение, само че неговата отминалост е изтекла в средата на октомври, когато бе и чуването на Яноне пред магистратите в Швейцария. Вместо това се счита, че от Yamaha са предложили на Кръчлоу мястото като тестови играч, което бе отказано от Андреа Довициозо.

За да могат да си обезпечат услугите на Бедзеки обаче, от Aprilia ще би трябвало да реализират съглашение с тима на Валентино Роси, Sky VR46, в междинния клас, защото младият италианец има годен контракт с екипа за 2021 година. Ако се стигне до сходна договорка, то Бедзеки ще бъде третия водач от Moto2, който ще премине в MotoGP следващата година, като това сигурно ще създадат Енеа Бастианини и пол-братът на Роси – Лука Марини, чието прекосяване в кралския клас бе доказано предходната седмица.

Два кръга преди края на шампионата в клас Moto2, Бедзеки заема четвъртата позиция в генералното класиране с закъснение от 29 точки по отношение на водача Бастианини. През акцията Бедзеки има записани две победи, като последната от тях бе в Гран При на Европа предишния уикенд.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР