Пилотът от Moto2 Лука Марини заяви, че не е готов

...
Пилотът от Moto2 Лука Марини заяви, че не е готов
Коментари Харесай

Братът на Валентино Роси не се чувства готов за MotoGP

Пилотът от Moto2 Лука Марини съобщи, че не е подготвен да премине в кралския клас на мотоциклетизма единствено с цел да си даде късмет да се състезава против брат си Валентино Роси. Марини кара за отбора на Доктора в междинния клас и в Малайзия завоюва дебютната си победа, с цел да приключи седми сезона.

Марини остава с тима и през 2019-а и един мощен сезон може да го сложи измежду спряганите имена за спортната решетка на MotoGP през 2020 година 21-годишният водач обаче не има вяра, че това е добра концепция и избира да остане за най-малко още един сезон в Moto2 след 2019-а.
Two number 10 in one photo
@Luca_Marini_97 has a very important supporter, @Totti
Do you remember when they met #SkyVR46Luca #FocusOnLuca pic.twitter.com/1VR3lpYEGz
— Sky Racing Team VR46 (@SkyRacingTeam) January 23, 2019
" Аз желая да спечелвам. Дори и да стана първенец, това не значи, че желая непосредствено място в MotoGP. По-добре е да изчакаме верния миг. В MotoGP множеството контракти са за две години и тези за една са доста малко и са несигурни. Ще забележим какво ще се случи през 2019-а, само че не бързам ", показа Марини.

" Разбира се, би било необикновено да стартираме дружно с Валентино, само че и за двама ни е значимо да създадем най-правилното за своята кариера. Не желая да взимам рисковани решения поради Валентино и това да навреди на кариерата ми ", добави италианецът.

Марини се възвръща от интервенция на рамото си и комбинирано с по-мощния мотор на Triumph не се усеща задоволително убеден за акцията си през 2019-а.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР